Si të përballesh më një të ardhme dekurajuese?

Populli u gëzua nga ofertat e tyre vullnetare, sepse i kishin bërë këto oferta Zotit me gjithë zemër; edhe mbreti David u gëzua shumë.– 1 e Kronikave 29 : 9

Në ditët e sotme nuk është e lehtë të jesh i ri. Të varesh plotësisht tek rroga jote, të stresohesh nga gjëndja e botës dhe të kërkosh kuptimin e jetës, e ardhmja duket me të vërtetë e zymtë.

Pothuajse 1000 vjet para Krishtit, ishte një një prind i cili shikonte të ardhmen e frikshme me të cilën do përballej i biri; ndaj këshillat që ai i dha kanë vlejtur dhe vlejnë edhe sot. Solomoni u zgjodh të zëvëndësonte të atin, si mbret dhe puna që e priste ishte epike. Ndaj Mbreti David i tha: “Salomoni, biri im, i vetmi që Perëndia ka zgjedhur, është akoma i ri dhe i pa përvojë, ndërsa vepra është e madhe, sepse ky pallat nuk i është caktuar një njeriu, por Zotit Perëndi.” (1 Kronikave 29:1).

Davidi hartoi plane për punën fizike që duhej bërë. Por këshillat që ai kishte për birin e tij u fokusuan në atë që kishte më shumë rëndësi. “Salomon, biri im”, e këshilloi Davidi, “Mëso ta njohësh nga afër Perëndinë e paraardhësve të tu. Adhuroje Atë dhe shërbeji me gjithë zemrën dhe mendjen tënde. Sepse Zoti sheh çdo zemër dhe njeh çdo plan dhe mendim. Nëse e kërkon, do ta gjesh. Por nëse e braktis, Ai do të të refuzojë përgjithmonë. Ndaj, merre seriozisht” (1 Kronikave 29:9). Davidi e inkurajoi gjithashtu Salomonin: “Ji i fortë dhe trim, përvishju punës, mos ki frikë dhe mos u trondit, sepse Zoti Perëndi, Perëndia im, do të jetë me ty. Ai nuk do të lërë dhe nuk do të braktisë deri sa të mbarosh tërë punën për shërbimin e shtëpisë të Zotit. (1 Kronikave 28:20).

Njerëzit e çdo lloj moshe mund të inkurajohen nga këshillat e Davidit. Pavarësisht se çfarë rrethanash dekurajuese kemi para, le ta njohim më nga afër Perëndinë e Biblës dhe të qëndrojmë me Të. Ai e di se çfarë do të ndodhë dhe nuk do të lërë dhe nuk do të braktisë asnjë brez.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Bonnie Sala

Bonnie Sala është presidente e shërbesës Guidelines. Ajo është autore e meditimeve Fillo nga e Para, meditime të cilat frymëzohen nga mëngjeset e saj të hershme kur kalon kohën personale me Jezusin dhe Fjalën e Tij. Ky program transmetohet në radiot në Amerikë por edhe në Filipine, Singapor dhe Afrikë. Ajo është një folëse ndërkombtare në konferenca të ndryshme.


Free!

REGJISTROHUNI