Lajmi Fundit
prev next

“Noel”

Eja shiko ç’ka bërë Zoti

2mY3hyDd

Muzika e Krishtlindjes ka misionin jo vetëm që të na përcjellë atmosferën e melodive të dashura por dhe mesazhin jetëndryshues të kësaj stine. Këtë mision e vazhdon dhe një drejtues adhurimi i mirënjohur si Chris Tomlin, i cili ka publikuar albumin e tij të dytë me muzikë për Krishtlindje të tit ulluar, “Adore.”

Tomlin thotë se gjithmonë e ka pëlqyer muzikën e Krishtlindjes ndaj donte të përcillte dicka ndryshe. Një ndër këngët që spikat në album është kënga ‘Noel’ (nga frengjishtja Krishtlindje) për të cilën Tomlin thotë: “Sinqerisht, më pëlqen çdo këngë e albumit, por njëra në veçanti qëndron mbi gjithë të tjerat dhe ajo është kënga Noel. Më pëlqen sepse ndonëse kënga është në albumin tim, nuk e këndoj unë por Laurein Daigle. Për këtë arsye është kaq e veçantë dhe zëri i saj përcjell akoma më shumë emocion. Melodia prekëse dhe vargu tek refreni që thotë “Noel. Noel. Eja shiko ç’ka bërë Zoti”. Kur mendon për historinë e Krishtlindjes, mendon për grazhdin, foshnjen Jezus dhe barinjtë, por në të vërtetë historia është ‘eja të shohësh atë që ka bërë Zoti’. Ky nuk ishte thjesht një moment në histori, por plani i Perëndisë për gjithë njerëzimin. Kjo është madhështore. Ai nuk erdhi me madhështi, por në një mënyrë të përulur si për të thënë ‘Unë po vij për të gjithë njerëzimin dhe për të arritur ata që janë të fundit.’ Kjo është e fuqishme dhe është historia e Krishtlindjes.”

Adore_Christmas_Songs_of_Worship_2_largeNoel Noel

Eja shiko cfarë Zoti ka bërë!

Noel Noel

Historia e dashurisë mahnitëse

Drita e botës që për ne u dha

Thjesht një Krishtlindje tjetër
HIRI GJITHNJË FITON

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>