Lajmi Fundit
prev next

1ATA PËRPIQEN TË ZGJOHEN TË PARËT

Të zgjohesh 10 deri në 15 minuta para se pjesa tjetër e shtëpisë të zgjohet, mund të jetë e mjaftueshme për të bërë një ndryshim , sugjeron themeluesi dhe president i Organizatës Supreme , Jodie Watson , në një artikull të MyHomeIdeas.com . Duke marrë ato minutat e para për veten, përpara se të shpërndahesh në një milion drejtime, të ndihmon vërtet për të pasur një fillim energjik në ditën tuaj.

ATA NUK KONTROLLOJNË  CELULARIN E TYRE, MENJËHERË

2“Unë nuk rekomandoj të mbani telefonin tuaj celular në dhomën e gjumit , kur ju shkoni për të fjetur “, thotë Jodie Watson . Kur ju kapni menjëherë telefonin sapo zgjoheni , ju mund të humbisni në atë vrimë të zezë me e-mail , titujt lajmesh, dhe postimet media sociale që thithin ato minuta të çmuara të mëngjesit . Në vend të kësaj , mund të qëndroni ulur në shtrat menjëherë pas zgjimit , dhe bëj disa frymëmarrje pak më të thella për të paktën 30 sekonda , sugjeron Watson . ” Çdo herë që unë ndjek këtë parim unë jam i lumtur , dhe kjo është një alternativë e mahnitshme për të nisur ditën. ”

3ATA BËJNË GJËRAT QË DASHUROJNË ( për periudha afatshkurtra )

” Jepini vetes mundësi për të bërë gjërat që doni të bëni , si meditim , fitnes, apo muzikë – në sasi shumë të vogla të kohës në mëngjes , për pesë deri në 10 minuta “, thotë Watson . Mund të përdorni aplikacione të ndryshme për fitnes ose Bibën për meditim, ose dëgjoni Radio 7 për muzikë të mirë.

ATA I KOMPLETOJNË DETYRAT SIPAS RRADHËS

4Kjo është njësoj siç veproni kur krijoni kujtesën e muskujve për punët  tuaja , thotë blogeri Casey Osmundson në PrettyOrganized.com . Kur ju pastroheni në dush apo lani dhëmbët ju keni një rradhë veprimesh sepse këto veprime janë kthyer në një zakon . ” Është e njëjta teori për pjesën tjetër të rutinës tuaj , ‘ Osmundson thotë në blog . ” Sa më shumë që praktikoni përfundimin e një detyre , aq më pak ju do të duhet të mendoheni në mënyrë të ndërgjegjshme në lidhje me çdo hap . Ajo që dikur dukej si një sfidë, së shpejti do të bëhet në mënyrë të natyrshme ” .

5ATA IDENTIFIKOJNË 3 GJËRA PËR NJË DITË TË SUKSESSHMË

” Njerëzit e organizuara mendojnë përgjatë ditës së tyre “, thotë Laura Vanderkam , autore e “ Cfarë bëjnë njerëzit më të suksesshëm para mëngjesit. ” Në fillim të ditës , ata pyesin :” Çfarë më duhet të bëj që ta bëj këtë ditë, një ditë të mirë ? Nëse asgjë tjetër ndodh , çfarë janë tre gjëra që do të më bëjnë të ndjej sikur kjo ditë ishte e suksesshme ? ”

 

6ATA I PËRGJIGJEN E-MAILEVE URGJENTE

Ndërkohë që ulesh dhe kontrollon e-mailet personale se të punës , përgatitu të ndërmarësh disa veprime, psh tu përgjigjesh e-maileve të rëndësishme. Duke ju përgjigjur këtyre e-maileve, nuk ke për tu shqetësuar përgjatë rutinës së ditës. Në të kundërt do I kesh gjatë gjithë kohës në mendje dhe do të të pengojnë për të vazhduar përpara.

 

7ATA VENDOSIN OBJEKTIVA REALE

Shto detyrat një e nga një, dhe përpiqu të limitosh numrin e detyrave që duhen kompletuar sugjeron Ëatson në ëebsitin e saj MyHomeIdeas.com. Në qoftë se përpiqesh ti bësh të gjitha përnjëherë, shumë shpejt do të vijë moment kur do të dorëzohesh dhe sdo duash të bësh më asgjë, ndërkohë që është mirë që kompletimin e detyrave ta kthesh në një zakon jot ë mërzitshëm. Nqs ke shumë gjëra për të bërë, përpiqu ti shpërndash ato në ditë të ndryshme dhe mos vendos të gjitha detyrat e vështira në një ditë sepse atë ditë do të ndihesh shumë I lodhur dhe sdo duash të vazhdosh më ditën tjetër.

8ATA E PËRGATISIN MËNGJESIN NJË DITË PËRPARA

‘Unë përsonalisht jam në procesin e përgatitjes së mëngjesit që në mbrëmjen e ditës paraardhëse dhe e kam parë se sa ndihmë ka qënë për mua në mëngjes. Thotë Ëolf . Planifiko që në mbrëmje se cfarë do të hash në mëngjes, ose cfarë do të marrësh me vete për ta konsumuar në drekë në mënyrë që të mos hallakatesh në mëngjes për të menduar cfarë do hash, ose të kërkosh në frigorifer në momentet e fundit përpara se të nisesh në punë.

 

Ndiheni të lodhur?
Përpara se të flesh

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>