Ka shpresë për të dashurit tanë të humbur!

Zoti nuk vonon plotësimin e premtimit të tij, siç disa besojnë që ai bën; por është i durueshëm ndaj nesh, sepse nuk do që ndokush të humbasë, por që të gjithë të vijnë në pendim.- 2 e Pjetrit 3 :9

Është torturuese të shikosh dikë që e do, të jetë larg Zotit, duke bërë zgjedhje që do e çojnë drejt dhimbjes dhe shkatërrimit. Por ne nuk jemi përgjegjës për lumturinë, suksesin, gjendjen shpirtërore, kënaqësinë ose përmbushjen e ndonjë personi tjetër, përveç vetes! Bibla na thotë tek Romakëve 14:12 se ne nuk jemi thirrur të ndryshojmë dikë tjetër përveç vetvetes duke thënë: “Kështu, pra, secili nga ne do t`i japë llogari Perëndisë për veten e vet.”

Secili prej nesh është përgjegjës për gjendjen e vet shpirtërore sepse Perëndia siguron një rrugë drejt së vërtetës dhe u jep mundësinë për t’u penduar të gjithëve. Nuk ju takon juve të “shpëtoni” dikë, por mund të luteni për ata, duke e ditur se Perëndia dëshiron që ata të vijnë në shpëtim.

Për të inkurajuar ata që janë të shqetësuar për dikë që e duan dhe nuk e ka pranuar Perëndinë, Ruth Graham Bell shkroi: “Ne…mund të bëjmë atë që mundemi dhe t’i besojmë Perëndisë për të pamundurën. Le t’a duam, qëndrojmë pranë, inkurajojmë, mësojmë, dëgjojmë dhe të kujdesemi për nevojat fizike të familjes. Ne nuk mund t’i bindim ata për mëkatin, t’u shtojmë etjen për Perëndinë, apo t’i konvertojmë. Duhet një mrekulli për këtë gjë dhe mrekullitë i përkasin Zotit.”

Nëse i afërmi apo miku juaj është tekanjoz, lutuni që dashuria e Perëndisë t’i tërheqë ata drejt Vetes – Sepse mrekullitë transformuese janë specialiteti i Perëndisë!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI