Gëzimi yt nuk duhet të varet nga rrethanat

Shpesh jemi të pakënaqur edhe kur gjithçka po shkon mirë. Kur gjërat nuk shkojnë mirë, ne pyesim veten se si është e mundur të jesh me të vërtetë i gëzuar gjatë provave tona më të vështira, veçanërisht kur nuk duket se ka dritë në fund të tunelit.

Tek Filipianëve 4:4-5, Apostulli Pal shkruan: Gëzohuni gjithnjë në Zotin; po jua them përsëri: Gëzohuni! Zemërbutësia juaj le të njihet nga të gjithë njerëzit; Zoti është afër.

Pali e shkroi këtë kur ishte në burg, i pasigurt për të ardhmen e tij dhe ai këtu po flet për një liri nga shqetësimi dhe zhgënjimi për gjithçka në jetë, madje edhe nga dëshirat e paplotësuara.

Zakonisht kur nuk mund të kontrollojmë ose ndryshojmë situatën tonë ndiejmë pakënaqësi. Për sa kohë që kënaqësia jonë varet nga fakti nëse gjërat funksionojnë ose jo ashti si duam ne, atëherë do të lejojmë që rrethanat të na vjedhin paqen dhe gëzimin.

Pali duroi vuajtje të shumta, Ai kaloi situata të panumërta që ishin të pasigurta, jashtëzakonisht të dhimbshme dhe në dukje të pashpresa. Por ai zbuloi se gëzimi nuk mund të varej nga rrethanat e tij.

Si reagoni kur rrethanat janë jashtë kontrollit tuaj? Inatosesh? A përpiqesh të arratisesh? A ju bën dëshpërimi të dëshironi të hiqni dorë?

Pali zgjodhi t’i jepte shqetësimet e tij Jezusit në këmbim të paqes që “tejkalon çdo kuptim” (Filipianëve. 4: 7). E njëjta paqe është në dispozicion për ty!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI