Nga:

Fleta e lavdërimit

Lexo: Mateu 5:10-12

Emi u ul në karrigen e saj të preferuar dhe filloi të lexonte, por shumë shpejt e mbylli librin duke e përplasur duke menduar: “Ky libër është i shëmtuar! Gjuha që është përdorur është e tmerrshme!” Emi mbeti pa fjalë kur pa kapakun e librit dhe kujtoi: “Por duhet ta lexoj për mësimin tim! Apo nuk duhet? Do ta pyes mësuese Meritën nëse mund të lexoj një libër tjetër.”. Ajo i mori leje nënës dhe, me miratimin e saj, ditën tjetër Emi foli me mësuesen e saj. Por mësuese Merita refuzoi t’ia ndryshonte detyrën. Ajo tha e vendosur: “Ky libër flet për jetën ashtu si është. Ti nuk mund të fshihesh pas mantelit tënd të besimit, Emi.”.

Emi kundërshtoi: “Por personazhet flasin një gjuhë shumë të pahijshme. E lexova librin mjaftueshëm sa për të kuptuar se njerëzit në histori bëjnë gjëra të tmerrshme gjithashtu.”.

Mësuese Merita këmbënguli: “Kjo është jeta e vërtetë. Ata bëjnë gjëra që njerëzit i kanë bërë që nga fillimi i kohërave. Dhe përdorin fjalë që ti dëgjon çdo ditë.”.

“Por unë nuk duhet t’i lexoj,” kundërshtoi Emi. “Ose do ta lexosh atë libër ose nuk do të marrësh asnjë pikë!” tha mësuese Merita me një pamje të rëndë në fytyrë.

Emit iu mbushën sytë me lot. Pikët e humbura do të bënin që ajo të merrte një notë të ulët, dhe kishte punuar shumë, duke shpresuar që të merrte notën 10. Ajo psherëtiu. “Atëherë mendoj se nuk do të marr asnjë pikë,” tha Emi me butësi duke dalë nga klasa.

Kur Emi shkoi në shtëpi, ajo i tregoi nënës atë që mësuesja i kishte thënë. “Mami, mos duhet të kisha bërë atë që ajo më tha?”.

Nëna mohoi me kokë dhe i tha: “Jo, zemër, por mbase unë duhet të flas vetë me mësuese Meritën.”.

Emi i tha: “Jo, mami. Të lutem. Nuk ka shumë rëndësi, unë prapë duhet të marr një notë të mirë.”.

Tre javë më vonë, Emi u kthye në shtëpi me dëftesën e saj të notave. “Mësuese Merita më vuri notën 7 dhe kjo bëri që të mos merrja fletë lavdërimi,” tha ajo. Sytë e saj u mbushën me lot. “Kjo nuk është e drejtë! Duhet të kisha marrë të paktën notën 9, pavarësisht pikëve që humba.”.

Nëna e përqafoi fort dhe i tha: “Ti mund ta kesh humbur fletën e lavdërimit në shkollë, por mendo që e ke marrë një në qiell. Jam shumë krenare për ty, dhe e di që edhe Ati yt qiellor është gjithashtu.”. Emi buzëqeshi duke u dridhur, ndërkohë, nëna i citoi një varg që Emi kishte mësuar së fundmi: “Gëzohuni dhe ngazëllohuni, sepse shpërblimi juaj është i madh në qiej.”.

Po ti a je gati dhe a dëshiron ta mbrosh atë që është e drejtë? Ndonjëherë është e vështirë ta bësh këtë, dhe përfundimet e menjëhershme nuk janë gjithnjë të këndshme. Por koha e provës do të kalojë shumë shpejt, dhe shpërblimi yt që ke bërë gjënë e duhur, do të zgjasë përjetë.

Mbroje atë që është e drejtë!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

REGJISTROHUNI