Lajmi Fundit
  prev next

  Një ndër gjërat që kërkojmë në jetët tona, është gëzimi. Lodhemi kaq shumë duke e kërkuar ndërkohë që thjesht mund të jemi duke lejuar zakone të ndryshme të përditshmërisë, të na e vjedhin. Janë 10 zakone të cilat duken të vogla por rriten duke vjedhur gëzimin e jetës tënde. Shmangi këto dhe rifito fuqinë tënde.

   

   

   

  1. Të ankuarit

  Askush nuk ndihet mirë pasi ankohet, sepse shkarkohet nga energjitë pozitive dhe mbushet me energji negative. Fjalët e urta na thonë që me frytin e buzëve tona, mbushet stomaku ynë. Pra ti je ajo që ti flet.

  1. Zvarritja

  Mos e shty për nesër diçka që mund ta bësh sot. Edhe nëse nuk mundesh që ta përmbushësh qëllimin, hapi më i vogël që bën do të mbaj larg kurthit të zvarritjes.

  1. Thashethemet

  Thashethemet që ulin reputacionin e të tjerëve nuk do të shtojnë lumturi në jetën tënde. Nga ana tjetër, kur i përdor fjalët për të ndërtuar te jetët e të tjerëve ti sjell gëzim për veten dhe të tjerët gjithashtu.

  1. Miratimi

  Të pëlqehesh prej të gjithëve nuk është ndonjë gjë për tu mbivlerësuar. Është më mitë të kesh miratimin e Zotit dhe ti duash të tjerët me çiltërsi, në vend se ti duash me interes.

  1. Të mos e mbash fjalën

  Mos bëj premtime që nuk i mban dot. Më mirë të mos thuash asgjë se sa të thuash se do të bësh diçka dhe pastaj të mos e bësh. Ruaje gëzimin tënd duke qene i kujdesshëm me zotimet që bën.

  1. Mungesa e vetëbesimit

  Ruaje gëzimin duke i folur në mënyrë inkurajuese dhe pozitivisht vetes. Lejoji këto fjalë të hyjnë në jetën tënde.

  1. Të varesh nga rrethanat

  Bibla na thotë që gëzimi nga Perëndisë është fuqia jonë, jo gëzimi nga rrethanat. Mëso si të shkëputesh nga rrethanat dhe përballoji ndryshimet me elasticitet.

  1. Të jetosh në të kaluarën

  E kaluara jonë nuk na lejon të shijojmë gëzimin e të tashmes. Lërini të shkojnë kujtimet e së kaluarës të cilat ndrydhin gëzimin.

  1. Frika nga e ardhmja

  Jeto me shpresën për të ardhmen në vend të frikës. Ne zgjedhim të përdorim imagjinatën tonë për të furnizuar besimin apo frikën. Shpreso dhe prit më të mirat që Zoti mund të bëj.

  1. Të mos lutesh

  Një jetë aktive në lutje do të ndihmoj të marrësh  lumturinë prej Zotit çdo ditë. Ai do të jap gëzimin e Mbretërisë së Qiejve për ty.

  Mjaft jetove në kaos
  Një ushtrim fizik argëtues.

  Comments.

  Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

  Leave a Reply.

  * Your email address will not be published.
  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>