Besim në betejë

Frika është armiku i madh i besimit dhe pothuajse solli shkatërrimin e popullit të Zotit. Pasi Zoti i shpëtoi Izraelitët nga skllavëria në Egjipt, ata u gjetën me shpinë në Detin e Kuq, përballë qerreve të fuqishme të Egjiptit. Ata ishin zënë në kurth, me sa duket pa asnjë rrugëdalje. Nga frika ata i thirrën Moisiut, duke thënë: “A nuk ju thamë në Egjipt:”Na lër rehat, kështu do të mund t’u shërbejmë Egjiptasvee”?”. (Eksodi 14:12).

Kur u përballën me një situatë të pamundur, izraelitët nuk kujtuan që Nili u kthye në gjak, bretkosat, gurët e breshrit, vdekjen e të parëlindurit ose ndonjë nga veprat e tjera mrekullibërëse të Zotit, të cilat kishin vepruar fuqishëm në favor të tyre. Në vend të kësaj, mendimi i tyre i parë ishte të ktheheshin në Egjipt. Por Zoti i tha popullit të Tij që të ecnin përpara, jo prapa – dhe Ai e ndau Detin e Kuq për t’u bërë atyre një rrugë. Me të vërtetë nuk ka diçka të tillë si një situatë e pamundur në sytë e Zotit.

Sa herë Zoti ka dashur që ju të ecni përpara, por përkundrazi ju dëgjuat frikën tuaj dhe u kthyet mbrapa? Besimi kërkon që ne të ecim përpara. Besimi do të thotë të ndërmarrësh rreziqe. Besimi kërkon që të dalim nga zona jonë e rehatisë. Në jetën e krishterë, qëndrimi në vend është i pamundur, sepse besimi është një ngjitje. Ose po shkojmë përpara me besim ose do të shkojmë prapa nga frika.

Lutja: Zot, më ndihmo të besoj te Ti – të ushtroj dhe të rris besimin tim edhe në rrethanat më të vështira. E di që je sovran dhe se je dashuri. Unë besoj në premtimin tënd se cdo gjë bashkëvepron për të mirën time, por ndihmo mosbesimin tim, Zot. Unë lutem në emër të Jezusit. Amen

“Ndërsa Faraoni po afrohej, bijtë e Izraelit ngritën sytë; dhe ja, Egjiptasit marshonin prapa tyre, prandaj patën shumë frikë; dhe bijtë e Izraelit i klithën Zotit.” (Eksodi 14:10).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI