BESIM I SPROVUAR

Në Bibël lexojmë se Abrahami më në fund iu bind Perëndisë dhe arriti në Kanaan. Por bindja e Abrahamit nuk do të thoshte se çdo gjë në jetën  e tij do të bëhej papritur më e lehtë. Kur arriti në vendin që i tregoi Perëndia, gjeti atje kananitët. Pas një udhëtimi kaq të gjatë e të lodhshëm,  besimi i Abrahamit ishte gati të sprovohej.

Ne mund të shkurajohemi lehtësisht kur zgjedhjet tona të marra në bindje çojnë në vështirësi dhe fatkeqësi. Zoti nuk premtoi kurrë një jetë të lehtë. Kur i bindemi Atij, do të përjetojmë bekimet dhe paqen e Tij, por kjo nuk do të thotë se na pret  një rrugë më e  lehtë. Abrahami mund të mos e ketë kuptuar plotësinë e planit të Perëndisë; megjithatë, ai adhuroi Perëndinë duke ndërtuar një altar. Në ecjen tonë të besimit, mund të përballemi me sprova që na hutojnë. Mund të vëmë në dyshim ngjarjet e  papritura. Por në mes të gjithë kësaj, Zoti dëshiron bindjen dhe adhurimin tonë. Gjëja e fundit që Perëndia dëshiron që ne të bëjmë është të heqim dorë kur gjërat nuk kanë kuptim për ne si qënie njerëzore.

A keni hequr dorë nga plani i Zotit sepse po përballeni me vështirësi në mes të tij? Kujtoni besnikërinë dhe dashurinë e Tij dhe besojini Atij përsëri sot.

Lutje: Zot, ndonjëherë shkurajohem kur besimi im vihet në provë dhe gjërat nuk shkojnë ashtu siç i prisja. Faleminderit për shembullin e Abrahamit, i cili të adhuroi në mes të vështirësive. Më ndihmo të ngulmoj nëpër sprova. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

Le të mos lodhemi duke bërë të mirën; sepse, po të mos lodhemi, do të korrim në kohën e vet.( Galatasve 6:9 )

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI