3 të vërteta kur rrethanat duken të pakuptimta!

Luanët e vegjël vuajnë nga mungesa e madhe dhe nga uria, por atyre që kërkojnë Zotin nuk u mungon asgjë. – Psalmi 34:10

Më në fund Toni mori diplomën për të cilën kishte punuar aq shumë dhe kishte gjetur dhe një punë të mirë. Por pa bërë vitin e pushuan nga puna.

“Çfarë kam bërë gabim ndaj Zotit?” pyeste veten Toni, i dëshpëruar dhe i dekurajuar ndërsa kërkonte për një punë të re. Toni është ndjekës i Jezusit dhe gjithmonë kërkon ndihmën e Zotit në çdo gjë që bën.

Kur rrethanat që Perëndia ka lejuar në jetën tonë duken të pakuptimta- le të tregohemi të sinqertë dhe të themi, që është e vështirë! Në kohë të tilla, duhet të pyesim veten: “A besojmë ne atë që Perëndia thotë për veten e tij apo jo?” Kur gjërat nuk kanë kuptim, duhet të mbështetemi në të vërtetat që dimë, sepse Perëndia na i ka dhënë ato të vërteta në Shkrim. Këto janë tre nga ato të vërteta:

Zoti nuk befasohet nga asgjë që ndodh në jetën tuaj. Psalmi 139:16 thotë se: « në librin tënd ishin shkruar ditët që ishin caktuar për mua, megjithëse asnjë prej tyre nuk ekzistonte ende.”

Zoti ka plane të veçanta për ju. Ja çfarë i tha Perëndia popullit të Tij kur u ishin në skllavëri: “Sepse unë i njoh mendimet që kam për ju … mendime paqeje dhe jo të së keqes, për t’ju dhënë një të ardhme dhe një shpresë.” (Jeremia 29:11 ).

Zoti premton të plotësojë nevojat tuaja. ” por atyre që kërkojnë Zotin nuk u mungon asgjë,” thotë Psalmi 34:10.

Kur nuk e kuptoni arsyen se pse Perëndia ka lejuar disa rrethana në jetën tuaj, shikoni pas. A e keni parë dorën e Perëndisë në jetën tuaj? Falënderojeni Atë, lutuni për ato  që ju nevojiten dhe mbahuni fort pas të vërtetave që dini.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Bonnie Sala

Bonnie Sala është presidente e shërbesës Guidelines. Ajo është autore e meditimeve Fillo nga e Para, meditime të cilat frymëzohen nga mëngjeset e saj të hershme kur kalon kohën personale me Jezusin dhe Fjalën e Tij. Ky program transmetohet në radiot në Amerikë por edhe në Filipine, Singapor dhe Afrikë. Ajo është një folëse ndërkombtare në konferenca të ndryshme.


Free!

REGJISTROHUNI