Ti Nuk Je Një Dështim!

Dhe mbasi i zhveshi pushtetet dhe principatat, ua tregoi sheshit njerëzve, duke ngadhënjyer mbi ata në të. – KOLOSIANËVE 2:15

Njerëzit që kanë qenë të abuzuar, refuzuar ose të braktisur zakonisht kanë mungesë vetëbesimi. Individë të tillë ndihen të turpëruar dhe fajtorë dhe kanë një imazh shumë të varfër për veten. Djalli e di këtë dhe fillon sulmin e tij ndaj besimit personal kurdo dhe kudo që mund të gjejë një hapësirë. Qëllimi i tij është t’i bëjë njerëzit të besojnë se janë të dështuar.

Djalli e di se një individ pa vetëbesim nuk do të dalë kurrë për të bërë gjërat që ata vërtet duan të bëjnë. Ai nuk dëshiron që ju të përmbushni planin e Perëndisë për jetën tuaj. Nëse ai mund t’ju bëjë të besoni se jeni të paaftë, atëherë as nuk do të përpiqeni të arrini ndonjë gjë të vlefshme. Edhe nëse bëni një përpjekje, frika juaj nga dështimi do të vulosë humbjen tuaj, të cilën, për shkak të mungesës së besimit, ndoshta e keni pritur që në fillim. Kjo është shpesh ajo që quhet “Sindroma e Dështimit”. Njerëzit dështojnë për shkak të besimeve të gabuara dhe vazhdojnë të kenë besime të gabuara sepse dështojnë. Është e vështirë të dihet se cila vjen e para, por ata e gjejnë veten në një kurth nga i cila duket se nuk mund të dalin.

Jezusi e mundi Satanin dhe triumfoi mbi të në kryq, dhe fitorja e Tij është fitorja jonë. Ju mund ta mposhtni sindromën e dështimit sepse jeni më shumë se fitimtar nëpërmjet Krishtit (Romakëve 8:37).

Fitorja e Perëndisë e blerë në kryq është e plotë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Joyce Meyer

Joyce Meyer është një nga mësueset praktike të Biblës e njohur në të gjithë botën. Është autore e librave më të shitur sipas “New York Times”. Libra të cilët kanë ndihmuar miliona njerëz të gjejnë shpresë dhe restaurim në Krishtin.
Përmes shërbesës së saj ajo mëson për qindra tema dhe ka shkruar mbi 80 libra, të cilët janë përkthyer në më shumë se 80 gjuhë të ndryshme. Më shumë se 12 milionë libra janë shpërndarë në mbarë botën dhe në vitin 2007 janë shitur më tepër se 3.2 milionë kopje. Joyce ka një program televiziv dhe radiofonik, “Shijo jetën çdo ditë”, që transmetohet në mbarë botën dhe audienca arrin 4.5 miliardë njerëz.


Free!

REGJISTROHUNI