Thesari Brenda Teje

Dhe ne e kemi këtë thesar [dritën hyjnore të Ungjillit] në enë[të brishta, njerëzore] prej balte, që epërsia e pashoqe e kësaj fuqie të jetë e Perëndisë dhe jo prej nesh. (2 KORINTASVE 4:7)

Më shumë se çdo gjë tjetër, dëshiroj të dëgjoj qartësisht zërin e Perëndisë dhe të jem e vetëdijshme për prezencën e tij që banon në mua gjatë të gjithë kohës dhe besoj se ndërsa i lexon këto meditime, është edhe dëshira jote gjithashtu. Unë kam shkruajtur më parë për ato shumë vite kur unë besoja në Jezus Krishtin si Shpëtimtarin tim, por nuk e shijoja plotësisht miqësinë me Perëndinë. Unë ndjeja se gjithmonë kërkoja ti afrohesha më shumë, por nuk e arrija qëllimin. Një ditë, ndërsa qëndroja para pasqyrës duke krehur flokët, i bëra Atij një pyetje të thjeshtë: “Perëndi. pse vazhdimisht ndjehem sikur po përpiqem të të arrij dhe nuk mund të të gjej?” Menjëherë, dëgjova këto fjalë në zemrën time: “Joyce, ti më afrohesh dhe duhet të futesh brenda.” Më lejoni t’ua shpjegoj: Fjala e Perëndisë thotë se Ai jeton në ne, por disa njerëz e kanë të vështirë ta kuptojnë këtë të vërtetë. Vargu i sotëm shpjegon që ne kemi thesarin e prezencës së
Perëndisë brenda nesh; por shumë që besojnë në Jezusin kurrë nuk e përjetojnë gëzimin e prezencës së Tij ose miqësinë e vazhdueshme me Të.

Unë po punoja duke u përpjekur të afrohesha tek Perëndia, por e vërteta është që në hirin dhe mëshirën e Tij, Ai kishte ardhur tek unë, dhe kishte bërë banesën e Tij brenda meje. E njëjta gjë është edhe për ty si fëmijë i Perëndisë. Ai është me ty gjatë të gjithë kohës, dhe Ai është forca, paqja, gëzimi dhe ndihma jote. Ai dëshiron të flasë me ty, ndaj fillo të dëgjosh në zemrën tënde dhe do të gjesh se ai është shumë më afër se sa ti mendon.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Mos qëndro afër Perëndisë, por hyr në prezencën e Tij

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI