3 Maj Dita Botërore e Lirisë së Shtypit

Shqipëria dhe Kosova radhiten mes vendeve problematike për Lirinë e Shtypit. Në Treguesin Botëror të Lirisë së Shtypit, Organizata Gazetarët pa Kufij raporton se për vitin 2022 Shqipëria

Lexoni më tej

21 Ditë Agjërim Global për Izraelin (7-28 Maj 2023)

Media 7 ju fton të bashkoheni me mbi 1 milion besimtarë që do të angazhohen në lutje për Izraelin për të paktën 1 orë në ditë për 21

Lexoni më tej

Çfarë ka rëndësi në fund të jetës suaj?

Në kulturën e hebrenjve lexojmë çdo ditë nga një pasazh nga Tora (pesë librat e parë të Biblës) për gjatë gjithë vitit. Gjithashtu lexojmë edhe  nga profetët për

Lexoni më tej

10 Mrekullitë e Krishtlindjes

10 Mrekullitë e Krishtlindjes Perëndia është me ne. Kjo është e vërteta e parë dhe më e mrekullueshme e Krishtlindjes. PERËNDIA ËSHTË ME NE. Bibla thotë, “Fjala u

Lexoni më tej

Urtësia e pritjes për kohën e Zotit

Gjatë kohërave të vështira është e lehtë të pyesësh veten pse Zoti po kërkon kaq shumë kohë për të sjellë lehtësim. Ashtu si psalmisti, ne i thërrasim Perëndisë

Lexoni më tej

Kur zemërimi prodhon zemërim!

Nëse ka diçka që vepron si benzinë e hedhur në zemërimin e zjarrit të dikujt, ajo është: edhe më shumë zemërim. që vjen nga një burim tjetër. Përdorimi

Lexoni më tej

Frytet e frymës!

Dhuratat shpirtërore nuk janë të njëjta me talentet natyrore. Çdo qenie njerëzore – e krishterë dhe jo e krishterë – është krijuar në shëmbëlltyrën e vetë Zotit, dhe

Lexoni më tej

Numëroni bekimet tuaja dhe jo problemet

Si të krishterë, ka ditë kur nuk ndiejmë se jemi veçanërisht të bekuar. Por ne jemi – dhe më shumë nga sa mund ta imagjinojmë! Në Ungjillin e

Lexoni më tej

Si i mbjetoni të qenit prind?

Prindërimi është puna më kërkuese, shpërblyese dhe ndërtuese e besimit, që ju do të ndërmerrni ndonjëherë… Bibla na thotë tek Psalmi 127: “Ja, bijtë janë një trashëgimi që

Lexoni më tej

Besimi ynë në kohët e vështira

Pa marrë parasysh rrethanat tona, Zoti përgjigjet kur i drejtohemi Atij. Kur jemi në një marrëdhënie të drejtë me Të dhe po ecim me bindje dhe nënshtrim, Ai

Lexoni më tej