Si të zbulosh “mjelmën” brenda teje?

A po e kalon jetën duke patur frikë nga ajo që mendojnë të tjerët? Disa njerëz, kur vështrojnë veten në pasqyrë shikojnë vetëm një zog të trishtuar e

Lexoni më tej

Ktheji vështirësitë në mundësi

Çdo dhimbje zemre, çdo zhgënjim dhe çdo dështim përdoret nga Zoti për të na afruar me Të. Ne mund të mos e kuptojmë pse duhet të përballemi me

Lexoni më tej

Familja e përzier

A të duket se përzierja në familjen tënde është kryesisht një lëmsh? Po të vësh miell, vezë dhe vaj bashkë . . . do të duhet të punosh

Lexoni më tej

Si mund të dalloni nëse Zoti është Ai që hap “derën”?

    Vetëm sepse një mundësi paraqitet dhe duket tërheqëse nuk do të thotë domosdoshmërisht se është nga Zoti. Dhe po kështu vetëm sepse një derë e hapur

Lexoni më tej

Hiri i Vetëkontrollit…

Kur Krishti banon brenda teje, ti ke të vërtetën, mirëbesimin dhe integritetin. Prandaj, kur vjedh nga të tjerët, po i vjedh vetes vetë karakterin e Krishtit.    

Lexoni më tej

Të plotësuar në Krishtin…

Sa të “plotësuar” jeni në jetën tuaj? Sa të plotë ndiheni? Në kohë zhgënjimi ose krize, ju mund të mendoni: Nuk i kam gjërat e nevojshme. . .

Lexoni më tej

Ai që ka miq të mirë është i pasur

Tek Fjalët e Urta 27:17 lexojmë: Hekuri mpreh hekurin, kështu njeriu mpreh fytyrën e shokut të tij. Ne të gjithë kemi nevojë për miq, me të cilët të

Lexoni më tej

Duke pritur për një princ. . .

Në versionin film të Borëbardhës, bukuroshja e re angazhohet me atë që zemra e çdo vajze dëshiron. Një ditë princi im do të vijë, një ditë do e

Lexoni më tej

Lutu për pastorin tënd!

Muaji Tetor është muaji i Nderimit të Pastorit dhe është një kohë e veçantë ku besimtarët  vendosin çdo vit të nderojnë pastorët dhe familjet e tyre pastorale për

Lexoni më tej

Të shohësh me sytë e zemërimit

Tek Efesianët 4:26-27 fjala e Zotit thotë: Zemërohuni dhe mos mëkatoni. Dielli të mos perëndojë mbi zemërimin tuaj dhe mos i jepni vend djallit. Zemërimi nëse nuk ndalet

Lexoni më tej