Fillo të dorëzohesh

Bashkë me vajzën time ishim ulur në sallon dhe po bisedonim-  mendoj se ka qenë rreth 13 vjeç në atë kohë. Duke marrë një qëndrim disi rebel, ajo

Lexoni më tej

Si i mbjetoni të qenit prind?

Prindërimi është puna më kërkuese, shpërblyese dhe ndërtuese e besimit, që ju do të ndërmerrni ndonjëherë… Bibla na thotë tek Psalmi 127: “Ja, bijtë janë një trashëgimi që

Lexoni më tej

Fëmijët janë bekim dhe dhuratë nga Zoti!

Nga fillimi deri në fund të Fjalës së Zotit, Zoti flet për rëndësinë dhe vlerën e fëmijëve. Për shkak se fëmijët janë të rëndësishëm për Zotin, fëmijët janë

Lexoni më tej

Të ruash balancat kur je prind

Si shigjeta nė duart e njė trimi, kėshtu janė bijtė e rinisė. (Psalmi  127:4) Një nënë e re i bërtiti fëmijës, “Pusho tani!” . Ai  fëmijë nuk kishte

Lexoni më tej

Mënyra për të ndihmuar fëmijët të rriten në marrëdhënien e tyre me Perëndinë

Çdo prind i krishterë, dëshiron që fëmijët e tij të rriten në marrëdhënien e tyre me Perëndinë. Ata duan që ajo të jetë një marrëdhënie e ngushtë dhe

Lexoni më tej

Si të mbjellësh fjalën e Zotit tek fëmijët?

A mundet një fëmijë ta kuptojë realitetin e një Perëndie të padukshëm?  A mundet që një fëmijë të kuptojë shpëtimin dhe domethënien e vdekjes së Krishtit në kryq?

Lexoni më tej

Abuzimet seksuale, psikologia: Të zgjedhim gjuhën e dashurisë

Rastet e abuzimeve seksuale janë kthyer në një fenomen mjaft shqetësues për shoqërinë shqiptare. Fatkeqësisht, në muajt e fundit ngjarje të tilla tepër të rënda kanë ardhur në

Lexoni më tej

Këshilla në rast tërmeti

Këshilla nga psikiatri Këshillat në rast tërmeti janë të rëndësishme sepse ai u përjetua nga të gjithë ne dhe pasojat mendore që la tek njerëzit do të ndihen

Lexoni më tej

Kujdesi i mrekullueshëm i nënave

Të jesh nënë është punë e vështirë, e ndryshe nga punët e tjera që ofrojnë ditë pushimi, e benefite të ndryshme, në këtë punë nuk ka pushime dhe

Lexoni më tej

Dashuri e Pamatur

Dashuri e pamatur “Nuk ka hije që ti nuk do të ndriçosh Mal që nuk do të ngjisësh për të më ndjekur Nuk ka mur që ti nuk

Lexoni më tej