Premtimi më i bukur!

Romakëve 8:28 është një nga vargjet më madhështorë në të gjithë Shkrimin. Është mahnitës në madhështinë e tij, në bujarinë dhe gjithëpërfshirjen e madhësisë së tij. Nga ky

Lexoni më tej

Besnikëria!

Xhorxh MacDonald dikur shkroi: “Të të besojnë është një kompliment më i mirë sesa të të duan”. Ju mund ta doni një person, por a i besoni atij

Lexoni më tej

Gëzim në qëllim!

Shoqëria jonë është e mbushur me pakënaqësi. Pse? Sepse kultura jonë na ka mësuar se ne jemi epiqendra e jetës sonë – se gjithçka duhet të rregullohet rreth

Lexoni më tej

Bindja hap portat e Qiellit!

Në vitet e fundit të jetës së tij, apostulli Gjon shkroi: “Kush lindi nga Perëndia nuk kryen mëkat” (1 Gjonit 3:9). Në po të njëjtën lëtër, pak më

Lexoni më tej

Tundimi i pushtetit!

Që kur fruti i ndaluar u këput nga pema në Kopshtin e Edenit, raca njerëzore ka kërkuar rrugë të shkurtra për të arritur në pushtet. Jezusi u përball

Lexoni më tej

Të luftosh në gjunjë!

Në këtë epokë në të cilën emocionet kanë më shumë peshë se faktet, Perëndia i ka thirrur bijtë e Tij që të qëndrojnë në të Vërtetën e Tij.

Lexoni më tej

Pranoni rolin që Zoti ju ka dhënë!

Ashtu si ne sot, kisha e Korintit luftoi me rolet gjinore dhe çështjet e nënshtrimit, ndal Pali i udhëzoi ata si si duhet të silleshin në mënyrë biblike.

Lexoni më tej

Vepra e Zotit!

A keni pasur ndonjëherë dikë të besuar – dikë që e dinit se mund të mbështeteni kur jeta juaj ishte e mbushur me sfida dhe stuhi? A keni

Lexoni më tej

Hiri është i çmuar!

Edhe pse na është kërkuar të nderojmë Perëndinë, ne kurrë nuk duhet t’i frikësohemi Atij në të njëjtën mënyrë siç kemi frikë nga gjërat që na tmerrojnë. Zoti

Lexoni më tej

Përballuni me krenarinë!

Mëkati vjen në shumë forma dhe përmasa, por thellë brenda, çdo mëkat mbin nga e njëjta farë: krenaria. Nën çdo dështim moral është një dëshirë për të lartësuar

Lexoni më tej