Besnikëria e Zotit ndaj popullit të Tij!

Këtë Shabat do të lexojmë librin e pestë dhe të fundit në Ligjin e Moisiut. “Zoti, Perëndia juaj, ju ka shumuar, dhe ja, sot jeni në numër të

Lexoni më tej

“Zoti ka një rol në të ardhmen e Izraelit, si për vendin ashtu edhe popullin”

Në leximin e Torës së kësaj jave, do të njihemi me një profet johebre të quajtur Balaam. Ky njeri me të vërtetë dëgjoi nga Perëndia, por fatkeqësisht në

Lexoni më tej

Nevoja jonë e përditshme për të adhuruar dhe shërbyer Zotit!

Në pjesën e Torahut të kësaj jave mësojmë për punën dhe veshjet e priftërinjve (Kohanim). Çdo ditë, Kohanimët do të sakrifikonin “ofrimin e vazhdueshëm ose në hebraisht  תָמִיד ṯāmīḏ;”.

Lexoni më tej

Përgatituni që vetë Perëndia të jetë Mësuesi juaj dhe t’u tregojë të vërtetën!

Në pjesën e Torahut të kësaj jave do të fillojmë të studiojmë enët e ndryshme që ndodheshin në Tabernakull. Në këtë artikull të shkurtër do të flasim për

Lexoni më tej

“Zoti dëshiron të të përdorë ty”

Në leximin e Torës së kësaj jave, do të gjeni një mesazh inkurajimi nëse ndiheni  jo të kualifikuar për të qëndruar para Zotit. E vërteta është se çdo

Lexoni më tej

Shprehni mirënjohjen tuaj ndaj të tjerëve!

Kohanimët ( priftërinjtë) duhet të inspektonin lëkurën e të infektuarit për të parë nëse shpërthimi ishte në të vërtetë lebër, apo nëse ishte ndonjë sëmundje tjetër. Po kështu,

Lexoni më tej

Jezusi, sakrifica e përsosur!

Në pjesën e Torahut të kësaj jave, Parashat Tzav [në hebraisht është Levitiku 6:1-8:36, ka një fjalë të rëndësishme; fjala është thjesht “kjo”. Përdoret shpesh në Tevrat në

Lexoni më tej

Besnikëria e Perëndisë për të përmbushur Premtimet e Mbretërisë së Tij

Në fund të leximit tonë profetik do të gjejmë vargun: “Sepse Zoti ngushëlloi Sionin, ngushëlloi të gjitha rrënojat e tij dhe e bëri shkretëtirën e tij si Edeni

Lexoni më tej

Izraeli dhe Ungjilli

Në pjesën e Torahut të kësaj jave, Jakobi merr zbulesë në lidhje me shpengimin. Shkalla e mbështetur mbi tokë, maja e së cilës prekte qiellin I referohet Mesias,

Lexoni më tej

Mëkati nuk mund të fshihet!

Edhe pse parashahu i kësaj jave hapet me çështje që lidhen me lindjen e një djali apo vajze, pjesa dërrmuese e pjesës së Tevratit të kësaj jave shtjellon

Lexoni më tej