Inkurajim në kohë të vështira

Plani i Perëndisë për t’u larguar nga acarimet e përditshme Nuk ka përse të jemi të mjerë, të acaruar dhe të palumtur, në periudha të vështira. Nëse ju

Lexoni më tej

Thirrje për lutje nga Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë

Një thirrje për lutje nga VUSH për ju motra dhe vëllezër në Krishtin Jezus! Ne e dimë se sa shumë nevojë kemi për prezencën e Jezusin në Shqipëri

Lexoni më tej

Haja e qenit

I dua kafshët. Jo vetëm ato shtëpiake. Jam rritur mes tyre e ndonjëherë i kam dashur më shumë se njerëzit. Mbase sepse nëpërmjet tyre kam mësuar dashurinë pa

Lexoni më tej

Si të trajtojmë njëri-tjetrin?

Bibla na flet shumë për sa i përket marrëdhënieve ndërpersonale. Shkrimet janë plot me udhëzime specifike për mënyrën se si ne duhet të trajtojmë njëri-tjetrin. Nëse ndjekim me

Lexoni më tej

Kur Jezusi thotë “Të dua”

Shumë shpesh, njerëzit që na kanë lënduar më shumë, kanë qënë ata njerëz që kanë folur shumë bukur për  dashurinë apo romancën.   Një burrë që ka tradhëtuar, mund

Lexoni më tej

Shprehja e Dashurisë

Mënyra më e mirë për të shprehur dashurinë vjen pasi të kesh njohur gjuhën e dashurisë së partnerit. Nëse partneri yt vlerëson prekjen fizike, shtrëngoji duart. Thuaji “të

Lexoni më tej

Kërkoj dashurinë e vërtetë

“Kërkoj Jezusin dhe dashurinë e tij të vërtetë  Atë që me etje shpirti im kërkon Ndaj fenë braktis për dashurinë e vërtete Unë kërkoj dashurinë e vërtetë…” Të

Lexoni më tej

Po kur të tjerët ju nevrikosin?

Ka shumë arsye përse mund të mos e pëlqejmë një person. Ndoshta ata kanë një personalitet dhe karakter të padëshiruar për ne. Ose ndoshta për nga mënyra se

Lexoni më tej

E vërteta e thjeshtë mbi dashurinë

Bibla na mëson se  është vullneti i Perëndisë për ne, që të ndihmojmë njerëzit që janë  të lënduar. Tek Gjoni 13:34-35, Jezusi thotë:  Po ju jap një urdhërim

Lexoni më tej

Dashuria ndryshon gjithçka

A ke dëshirë dhe a je gati që të bëhesh një student i ecjes në dashuri? Nëse po, duhet të dish se kjo kërkon edukim dhe përkushtim.  Ne

Lexoni më tej