10 Mrekullitë e Krishtlindjes

10 Mrekullitë e Krishtlindjes Perëndia është me ne. Kjo është e vërteta e parë dhe më e mrekullueshme e Krishtlindjes. PERËNDIA ËSHTË ME NE. Bibla thotë, “Fjala u

Lexoni më tej

Kur zemërimi prodhon zemërim!

Nëse ka diçka që vepron si benzinë e hedhur në zemërimin e zjarrit të dikujt, ajo është: edhe më shumë zemërim. që vjen nga një burim tjetër. Përdorimi

Lexoni më tej

Si i mbjetoni të qenit prind?

Prindërimi është puna më kërkuese, shpërblyese dhe ndërtuese e besimit, që ju do të ndërmerrni ndonjëherë… Bibla na thotë tek Psalmi 127: “Ja, bijtë janë një trashëgimi që

Lexoni më tej

A po lulëzojnë marrëdhëniet tuaja, apo kanë ngecur?

Aty ku ka shkëputje në marrëdhëniet tuaja, ndërtoni ura. Aty ku ka lëndime në zemrën tuaj, zbatoni dashurinë… Çfarë mendoni se Perëndia dëshiron të shohë në marrëdhëniet tuaja?

Lexoni më tej

A mund ta eleminoni zemërimin nga jeta juaj?

Zemërimi është një emocion normal i dhënë nga Perëndia, që mund të jetë ndërtues ose shkatërrues, në varësi të mënyrës se si e shprehim zemërimin tonë…   Efesianëve

Lexoni më tej

A jeni të zemëruar dhe nuk arrini ta kuptoni se jeni?

Nëse keni zemërim të fshehur, mund ta gjeni veten sa në një ekstrem në tjetrin, nga të qenit i pashpresë, në të qenit armiqësor… Shumë njerëz jetojnë pa

Lexoni më tej

Dhurata e shpresës…

A duket shpresa po aq e largët sa horizonti përtej oqeanit? A je duke pyetur veten nëse do e rifitosh qëndrueshmërinë e shpresës në jetën tënde? Gjëja e

Lexoni më tej

Ndikimi i fjalëve…

A ke ndaluar ndonjëherë të vlerësosh ndikimin e mënyrës tënde të komunikimit? Një fjalë e kujdesshme, inkurajuese, një koment i bërë prerazi, një vështrim i dhembshur  ose një

Lexoni më tej

Si të zbulosh “mjelmën” brenda teje?

A po e kalon jetën duke patur frikë nga ajo që mendojnë të tjerët? Disa njerëz, kur vështrojnë veten në pasqyrë shikojnë vetëm një zog të trishtuar e

Lexoni më tej

Familja e përzier

A të duket se përzierja në familjen tënde është kryesisht një lëmsh? Po të vësh miell, vezë dhe vaj bashkë . . . do të duhet të punosh

Lexoni më tej