Si i trajtoni ata që drejtoni?

Dhe Jezusi i thirri ata pranë vetes dhe u tha: “Ju e dini se të parët e kombeve i sundojnë ato dhe të mëdhenjtë përdorin pushtet mbi ato,por

Lexoni më tej

Shpresa që errësira nuk mund ta zbehë!

Kush do të na ndajë nga dashuria e Krishtit? Pikëllimi, a ngushtica, a përndjekja, a uria, a të zhveshurit, a rreziku, a shpata? Por në të gjitha këto

Lexoni më tej

Çfarë fshihet në zemrën tënde?

” Sepse Zoti nuk shikon si shikon njeriu, njeriu shikon pamjen, kurse Zoti shikon zemrën”.– 1 e Samuelit 16 : 7 Si mund  t’u bëjmë përshtypje të tjerëve?

Lexoni më tej

Oqeani i dashurisë së Perëndisë!

Sikurse na zgjodhi në të përpara se të themelohej bota,  – Efesianëve 1 : 4a Nëse nuk keni qenë asnjëherë në oqean ose keni kohë që nuk keni

Lexoni më tej

Të kesh paqe edhe kur rrethanat nuk ndryshojnë!

Mëndjes që pushon te ti, ti i ruan një paqe të përsosur, sepse kjo ka besim te ti.- Isaia 26 : 3 Për dikë që e sheh nga

Lexoni më tej

Le të jemi hir- dhënës!

Përgjigja e ëmbël e fashit zemërimin, por fjala therëse e nxit zemërimin.- Fjalët e Urta 15 : 1 Nëse keni fëmijë apo nipër e mbesa, e dini me

Lexoni më tej

3 të vërteta kur rrethanat duken të pakuptimta!

Luanët e vegjël vuajnë nga mungesa e madhe dhe nga uria, por atyre që kërkojnë Zotin nuk u mungon asgjë. – Psalmi 34:10 Më në fund Toni mori

Lexoni më tej

Ashtu si mendoni, ashtu jeni!

Sepse, ashtu si mendon në zemër të tij, ashtu është ai. –Fjalët e Urta 23:7a Keni ndaluar ndonjëherë të mendoni se ku po ju çojnë mendimet tuaja? Nëse

Lexoni më tej

Si të dalim nga rrënojat ku kemi ngecur?

Zemra gënjehet më tepër se çdo gjë tjetër dhe sëmuret në mënyrë të pashërueshme; kush mund ta njohë atë?Unë, Zoti, hetoj zemrën, vë në provë mendjen për t’i

Lexoni më tej

Kur nuk biem dakord…

Mos ia ktheni kurrkujt të keqen me të keqe, kërkoni të bëni të mirën përpara gjithë njerëzve.Po të jetë e mundur dhe aq sa varet prej jush, jetoni

Lexoni më tej