Fama dhe pasuria

Lexo: Kolosianëve 3:1-3, 16-17

“Një ditë ti ke për të hyrë në këtë ndërtesë dhe ke për të parë helmetën time dhe numrin e uniformës në të gjithë vendin,” tha Rajani duke qeshur, ndërsa ai dhe djemtë e tjerë të shkollës të së dielës po dilnin nga salla e muzeut të futbollit.

Xhemi qeshi me zë. “Ta ëndërrosh këtë!” tha ai.

“Prit dhe do ta shohësh!” thirri Rajani. “Do të bëhem po aq i njohur sa ata, gjërat e të cilëve janë atje tani. Të gjithë do të më njohin kur të eci rrugëve dhe do të fitoj një mal me para!”

“Duket madhështore,” tha zoti Bredli, mësuesi i tyre, “por mos harro që fama dhe paraja nuk mund të të bëjnë të lumtur, vetëm nëse janë ato që Perëndia dëshiron për ty. E rëndësishme për një të krishterë është që të jetë i gatshëm të bëjë çdo gjë që Perëndia i kërkon. Perëndia kujdeset për detajet, nëse është i famshëm ose i panjohur dhe nëse fiton shumë para ose vetëm pak.”

“Pikërisht,” miratoi Xhemi. “Unë mendoj se do të bëhem misionar. Ata janë më të rëndësishëm se futbollistët.” Ai qeshi dhe pa Rajanin. “Bën mirë ta harrosh idenë tënde të marrë,” shtoi Xhemi i kënaqur. “Çfarë?! Prit një minutë!” thirri Zoti Bredli.

“Nëse Zoti dëshiron që ti të bëhesh misionar, Xhemi, kjo do të ishte madhështore. Por nëse Zoti dëshiron që Rajani të bëhet i famshëm dhe i pasur për të lënë një dëshmi të mirë për Perëndinë, edhe kjo do të ishte madhështore.”

“Ashtu?” pyeti Xhemi i habitur. Ai nuk ishte i sigurt nëse kjo ishte e drejtë. Zoti Bredli pohoi me kokë.

“Ajo që po them është që nëse bëheni futbollist, inxhinier, misionar, punonjës zyre, mësues apo çfarëdo tjetër, sigurohuni që qëllimi juaj kryesor të jetë t’i shërbeni Zotit dhe t’i sillni lavdi Atij,” u përgjigj zoti Bredli. “Kështu, kur të rritemi, ne do të mund t’i shërbejmë Perëndisë në të gjitha mënyrat e mundshme,” tha një nga djemtë e tjerë duke vrojtuar. “Kjo është fantastike.”

“Po,” tha zoti Bredli, “por mos prisni derisa të rriteni që t’i shërbeni Perëndisë. Nderojeni Atë në aktivitetet tuaja edhe tani.”

Çfarë ambiciesh ke për të ardhmen? Kërkoji Perëndisë të të tregojë vullnetin e Tij. Nëse Ai dëshiron që të bëhesh futbollist, atëherë bëhu një futbollist i mirë, duke dëshmuar për Krishtin dhe jo duke dëshiruar famë dhe para. Nëse Perëndia të thërret për t’u bërë misionar, atëherë bëhu një misionar sa më i zoti. Kërkoji Perëndisë të të ndihmojë që të vendosësh qëllime në çfarëdo që do të bësh në të ardhmen dhe tani gjithashtu!

Shërbeji Perëndise në çdo gjë që bën!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI