Si të ndihmojmë një mik kur kalon një situatë të vështire?

Në qoftë se ju vetë  nuk keni përjetuar diçka të tillë si humbja e një njeriu të dashur  në jetën tuaj,  por njihni dikë që ka pësuar një humbje dhe është në depresion,  ne do t’ju ndihmojmë që të njiheni  me disa mënyra ngushëlluese për ti qëndruar  sa më pranë  atyre që përjetojnë  një dhimbje të tillë.  Është e vështire të kuptojmë  dhimbjen që dikush po kalon. Ne shpesh na ndodh që nuk dimë mënyrën e duhur se si t’ua  lehtësojmë sado pak dhimbjen e tyre. Ka disa mënyra se si mund të bëhemi të pranishëm në dhimbjen e tyre:

 

                                                                        Të jemi të gatshëm pa shtuar presion

hom-banner-pid1Është ngushëlluese t’u thoni, ”unë  jam këtu për ty,  sa herë  që kë nevojë për mua. Por në qoftë se ju duhet të qëndroni vetëm,  për mua është në rregull.  Kjo tregon gatishmërinë tënde për  të  kuptuar  vendimin e mikut tënd për të qëndruar vetëm.  Dërgimi i luleve është një  element ngushëllues ose thjesht t’i thuash: “Nuk kam për të qëndruar gjatë.   Jam këtu vetëm në qoftë se  ke nevojë për mua.” Mund ti dërgosh emal ose ti telefonosh për ti thënë: “Më telefono sa herë ke nevojë për mua.

 

                                                                                Pyet para se të flasësh

Historia e humbjes së dikujt ëYoung-woman-depressionshtë e dhimbshme.  Lëri hapësirë të ta tregojë historinë e humbjes të njeriut më të dashur në pjesë të ndara .Pyete si e humbi atë person të shtrenjtë,  si e ka përjetuar  në mënyrë që të ndajë me ju atë çfarë ndjen. Është e lehtë për  të ofruar këshilla kur nuk dimë se çfarë të themi.  Pa dashjen tonë përpiqemi të themi fjalë të pamenduara mirë.

 

                                                                               Bëj diçka dhe kur nuk di se çfarë

Question-MarkNjë nga gjërat më jetëdhënëse  është mbështetja në lutje për mikun tënd.  Kjo tregon besnikëri. Lutja është mbulesë dashurie dhe e siguron personin që përjeton dhimbje se nuk është vetëm. Ftoje të hajë drekë ose darkë me  ty duke e ftuar në shtëpi apo jashtë. Kështu i kujton mikut tënd që përjeton dhimbjen se nuk është  vetëm dhe nuk është i harruar.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI