Shumë dashuri?

“ Ju, burra, t`i doni gratë tuaja, sikurse edhe Krishti ka dashur kishën dhe e ka dhënë veten e vet për të,” shkroi apostulli Pal. ( Efesianët 5:25) Zonja, kjo është dashuri shumë e madhe. Unë mendoj se është absolutisht e mjaftueshme, qëçdo grua të jetë e lumtur. Një djalë i ri erdhi tek pastorii tij dhe i tha se kishte frikë  mos binte në idhujtari dhe kjo nuk do t’i pëlqente Zotit. “ Kam frikë se e dua shumë gruan time, “ tha ai. “ Unë po e vendos atë në një nivel shumë të lartë dhe Zotit nuk i pëlqen kjo gjë.”

“A e do ti atë më shumë seç donte Krishti kishën?” e pyeti pastori. “ Nuk mendoj kështu,” u përgjigj ai.

“Epo, ky është limiti yt. Nuk mund të shkosh  përtej këtij limiti”

Më pëlqejnë udhëzimet që jep Bibla për burrat në lidhje me nevojat qëkanëgratë e tyre. Kini parasysh që këto këshilla janë dhënë në një kohë kur shoqëria i trajtonte gratë  si prona dhe ato kishin shumë pak të drejta. Tek Kolosianët 3:19, Pali shkruan, “Ju bashkëshortë, t’i doni bashkëshortet tuaja dhe mos u bëni të ashpër ndaj tyre.”

Vini re se në këtë varg të thjeshtë Pali nënvizon dy nevoja të rëndësishme që gratë kanë: së pari- të jenë të dashura nga burrat. Dua të them, vërtetë të dashura! Së dyti, ato kanë pikë të dobët butësinë. Në fakt, të dyja këto karakteristika vijnë nga vetë Zoti. Kush është mëi dashur dhe mëi butë me ne se vetë Perëndia? Kur një burrë po tregohet i dashur dhe i butë më gruan e tij, ai është duke pasqyruar karakterin e Perëndisë.

Nëse je burrë, ndoshta nuk mendon se butësia është shumë mashkullore. Por nëse do pyesje një grua, ajo do të thoshte menjëherë se është kështu. Asgjë nuk e largon më shumë një grua se sa ashpërsia, e përkundrazi, asgjë nuk e prek më shumë zemrën e saj se butësia. Të jesh i butë dhe i dashur me një grua, përfaqëson për të  një fuqi e cila është nën kontroll, e ajo ndihet e sigurt se ti do të plotësosh nevojat e saj.  Po, burra, nuk duhet të shqetësoheni se po e dashuroni shumë gruan tuaj- vetëm nëse e doni atë më shumë se Krishti deshi kishën. Ashtu siç Solomoni tha “Gëzohu me nusen e rinisë sate.” ( Fjalët e Urta 5:18)

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI