Lajmi Fundit
  prev next

  Tek Psalmet 42 dhe 43, psalmisti thotë se përgjigjja ndaj depresionit emocional është shpresa. Tri herë ai e inkurajoi veten të “shpresonte te Zoti”.

  Sa më specifikisht të mund ta përcaktojmë shpresën tonë, aq më mirë mund ta njohim atë kur shpresa jonë të përmbushet.

  Psalmisti renditi shpresat e tij në katër vargjet e para të Psalmit 43. Ashtu si psalmisti, ne shpresojmë në:

   

  Fuqinë e Perëndisë për të na Çliruar (Psalmi 43: 1).  Kjo është thirrja e psalmistit: “Më justifiko, më mbro dhe më mbështet”. Zoti na kujton besnikërinë e Tij në të kaluarën dhe na siguron se Ai po vazhdon të ecë me ne gjatë situatës sonë të vështirë.

  Prania dhe Mbrojtja e Zotit (Psalmi 43: 2). Pse duhet të vajtojmë kur Zoti është forca dhe kështjella jonë? Në baticat e jetës, kujto se kështjella e Zotit e së Vërtetës mbetet e palëkundur.

  Drejtimi i Zotit (Psalmi 43: 3). Ndërsa je nën renë e pashpresës është e lehtë të marrësh vendime të gabuara. Por Shkrimet thonë që Fjala e Zotit është një dritë. Përmes Fjalës, Zoti na jep përgjigjet që na duhen.

  Zoti është gëzimi ynë (Psalmi 43: 4). Nëse kërkojmë gëzim nga ndjenjat tona ose nga rrethanat e rehatshme, atëherë do të zhgënjehemi vazhdimisht. Nëse gjejmë gëzim tek Zoti dhe tek Fjala e Tij, atëherë do të përjetojmë shpresë edhe në situata të pashpresa.

  Është e rëndësishme  që ne të përqendrojmë shpresën tonë jo në rrethanat tona, apo gjërat që kjo botë ofron, por tek Krishti.

  Një miqësi e Perëndishme
  Si të reagojmë ndaj stuhive të jetës?

  Comments.

  Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

  Leave a Reply.

  * Your email address will not be published.
  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>