Shiko tek Jezusi

Shumë gjëra që duam dhe duhet të dimë për vullnetin e Perëndisë janë të qarta për ne në faqet e Fjalës së Tij. Megjithatë, ka disa pyetje specifike që mund të kemi për të cilat nuk kemi marrë përgjigje në Shkrim. Nëse jam duke u lutur për diçka që nuk është e trajtuar qartë në Fjalën e Zotit, nëse jam përballur me një vendim për të cilin nuk mund të gjej kapitull apo varg për të më udhëhequr, atëherë lutem në këtë mënyrë:

“Perëndi, unë e dëshiroj këtë, por unë dëshiroj vullnetin tënd shumë më tepër se sa timin. Ndaj, nëse kërkesa ime nuk është në kohën tënde, ose nëse ajo që po kërkoj, nuk është ajo që ti dëshiron për mua, atëherë të lutem mos ma jep. Amen.”

Ne mund të tërhiqemi emocionalisht ndaj diçkaje që duket sikur është nga Perëndia, por pasi e fillojmë atë, ne mund të kuptojmë që është vetëm një ide e mirë, e cila nuk ka asnjë shpresë për të qenë e suksesshme pa ndihmën e Perëndisë. Por Perëndia nuk është i detyruar të përfundojë diçka që Ai nuk e ka filluar. Ne mund të lutemi për projektet që ne fillojmë, por nuk ka asnjë lidhje të zemërohemi me Perëndinë nëse Ai nuk i përfundon ato për ne. Ai nuk është i detyruar të përfundojë diçka, për të cilën nuk është autori. Bëj kujdes kur nis diçka thjesht sepse duket ide e mirë. Gjërat e mira janë shpesh armiku i më të mirës që Perëndia ka për ne. Kur të vjen një ide, merr kohë ta kontrollosh me Perëndinë përpara se të veprosh.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Sigurohu që idetë e tua të mira të jenë idetë e Perëndisë!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI