Lexo: Luka 9:57-62

“Çfarë po bëni, zoti Elshani?” pyeti Skoti kur pa fqinjin e tij, i cili ishte gjithashtu mësuesi i tij i shkollës të së dielës, tek po nxirrte disa mjete.

“Do të përdor plugun për të hequr disa nga barërat e këqija,” tha zoti Elshani. “Dëshiron të më ndihmosh?”

“Sigurisht,” u përgjigj Skoti.

Zoti Elshani ndezi plugun dhe i tregoi Skotit se si të punonte. “Fillo këtu dhe mbaji sytë tek hapësira midis bimëve. Ec në drejtim me rreshtin,” tha zoti Elshani, duke treguar me gisht skajin tjetër të kopshtit. “Kur ti kthehesh këtej, mund të fillosh rreshtin tjetër.”

Skoti filloi të punonte me zell, duke shpresuar se do të bënte një punë të mirë. Besimi i tij u bë më i fortë, ndërsa barërat zhdukeshin rresht pas rreshti. Ai ishte thuajse në fund kur dëgjoi dikë të thërriste emrin e tij. Duke kthyer kokën, ai pa zonjën Elshani me një gotë të madhe me limonadë. “Fike dhe eja të pushosh,” tha ajo. Duke buzëqeshur, u kthye dhe e fiku mjetin. I frikësuar, ai pa që, ndërsa ishte kthyer për të parë zonjën Elshani, plugu kishte ndryshuar drejtim dhe kishte nxjerrë jashtë disa nga bimët e kopshtit.

Edhe zoti Elshani e pa atë që ndodhi. “Mos u shqetëso, Skoti,” tha ai. “Nuk është ndonjë dëm i madh. Eja të pish limonadën dhe më pas mund ta përfundosh rreshtin e fundit.”

Ndërsa u ulën nën një pemë me limonadën e tyre, Skoti foli për një problem që kishte pasur me disa nga shokët e tij të vjetër. “Ata më vijnë gjithnjë nga pas që të bëj gjërat që bëja dikur,” tha ai.

“Dhe pse nuk i bën më ato gjëra?” pyeti zoti Elshani.

“Po ja, unë jam i krishterë tani,” u përgjigj Skoti. Ai psherëtiu. “E di që do të ishte gabim t’i bëja disa nga ato gjëra, por… ndonjëherë duken argëtuese,” pranoi ai. Zoti Elshani i hodhi sytë nga kopshti. “Kur ti u ktheve për të parë, ndërsa po punoje në kopsht, prishe një rresht me bimë,” tha ai, “dhe duke kthyer kokën pas tek mënyra e vjetër e jetesës, mund ta prishë jetën tënde. Në vend që të kthesh kokën pas nga shokët e vjetër, ktheji sytë nga Jezusi dhe nga Fjala e Perëndisë që të të drejtojë në jetën tënde të re.”

Pas një çasti, Skoti pohoi me kokë. “Sidoqoftë, e di që në fund kjo do të më sjellë më shumë gëzim,” tha ai me një buzëqeshje.

A e kthen shpesh kokën pas nga gjërat që dikur të pëlqenin? A të duken argëtuese ato aktivitete të së shkuarës?

A duan miqtë e tu që të bësh gjëra që nuk do t’i jepnin kënaqësi Zotit? Mund të jetë e nevojshme që t’i zëvendësosh disa nga miqësitë e vjetra me miqësi të reja. Miqtë e tu të ngushtë duhet të jenë fëmijë që janë të krishterë. Në vend që ta kthesh kokën pas nga zakonet dhe miqtë e vjetër, ktheji sytë nga Fjala e Perëndisë, Bibla. Kërkoji Perëndisë që të ndihmojë të kuptosh se çfarë dëshiron Ai që të bësh. Ai do të të japë gëzim ndërsa e ndjek Atë tek të drejton.

Mos shiko pas për kënaqësitë e së shkuarës!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI