Shembulli i një babai të perëndishëm!

Në kohën dhe epokën tonë, baballarët shpesh portretizohen në media si njerëz të egër dhe që nuk e vlerësojnë familjen, por realiteti është shpesh akoma më keq se kaq me baballarë që nuk janë në shtëpi ose janë të distancuar. Kultura jonë  ka luftuar  kundër burrërisë dhe femrës biblike, duke hedhur poshtë rolet që na janë dhënë në Fjalën e Perëndisë.

E gjithë çështja është të mos kapitulloni para revolucionit seksual. Nuk ka të bëjë me të mos ftuarit në kishat tona ata që do të ngacmonin rendin e krijuar nga Perëndia – të cilët promovojnë standardet e tyre mbi standardet e Perëndisë. Por etërit – si biologjikë ashtu edhe shpirtërorë – t’i afrohen Perëndisë dhe t’i binden Fjalës së Tij. Tek 1 Korintasve 4, Pali e përshkroi veten si një “atë” për besimtarët korintas dhe në thelb u thotë atyre: “ Prandaj ju bëj thirrje të bëheni imituesit e mi.”

Nuk kemi nevojë të jemi perfekt. Ne nuk kemi nevojë t’i fshehim gabimet tona nga fëmijët tanë. (Nuk do të jemi në gjendje gjithsesi!) Përkundrazi, fëmijët tanë duhet të na shohin se si merremi me dështimin me përulësi ndërsa pranojmë gabimet tona, kërkojmë pajtimin dhe ngulmojmë në perëndishmëri. E shihni, fëmijët i shikojnë me vëmendje etërit e tyre dhe veprimet tona flasin më fort se fjalët. Për shembull, nëse u them fëmijëve të mi të mos mashtrojnë, por më pas më shohin duke mashtruar për taksat e mia, çfarë kam komunikuar në të vërtetë? Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që ne etërit të transformohemi çdo ditë nga Fryma e Shenjtë dhe Fjala e Perëndisë. Gjëja më e mirë që mund të bëjmë për fëmijët tanë është t’u tregojmë atyre Jezusin nga mënyra si jetojmë.

Lutje: Zot, më ndihmo të pranoj me përulësi gabimet e mia, të kërkoj pajtimin dhe të ndjek perëndishmërinë si shembull për brezin e ardhshëm. Le të më shohin si dikush që i pranon gabimet e veta, beson në hirin Tënd, kërkon faljen Tënde dhe përpiqet të shohë Frymën Tënde  të Shenjtë të transformojë zemrën time. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

 “Prandaj ju bëj thirrje të bëheni imituesit e mi.” (1 Korintasve 4:16).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Dr Michael Youssef

është themeluesi dhe presidenti i ‘Leading The Way with Dr. Michael Youssef’, një shërbesë mbarë botërore që drejton ata që jetojnë në errësirë shpirtërore të zbulojnë dritën e Krishtit përmes medias dhe shërbesës në terren. Programet e tij të përjavshme televizive dhe programet e përditshme radiofonike transmetohen më shumë se 4000 herë në javë në 24 gjuhë në më shumë se 190 shtete. Ai është themeluesi i kishës së apostujve në Atlanta, Giorgia.

Dr. Youssef lindi në Egjipt, jetoi në Liban dhe Australi përpara se të vendosej në SHBA, në vitin 1984. Ai është autori i 30 librave, përfshirë dhe më të fundit, Zot më thuaj se çfarë të bëj. Ai dhe bashkëshortja e tij banojnë në Atlanta dhe kanë katër fëmijë të rritur.


Free!

REGJISTROHUNI