Lajmi Fundit
prev next

Qeveria e Izraelit beson se komuniteti mund të luaj një rol të rëndësishëm për ti dhënë fund krizës së tanishme dhe për të parandaluar të tilla në të ardhmen. Qëllimi kryesor është ti komunikohet Hamasit se terrorizmi nuk do të tolerohet dhe as shpërblehet. Për sa kohë që organizatat ndërkombëtarët njohin terrorizmin dhe besojnë se mund për përfitosh prej dhunës raketa do të vazhdojnë të bien mbi të gjithë qytetin duke detyruar Izraelin të përgjigjet.  Qeveria e Izraelit fajëson Hamasin se ka një histori të gjatë se krijojnë të njëjtin skenar, ndërtojnë në situatë që e detyrojnë Izraelin të reagojë pa mundësi për të zgjedhur. Qëllimisht ata vendosin infrastrukturën në zonat e banuara me qëllim të mund të marrin pozitën e viktimës. Qëllimi për të mos rënë në kurthin e Hamasit nuk mund të anashkalohet.

Izraeli dhe Hamasi, armëpushim 11-ditorë
Hamasi dhe Jihadi Islamik palestinez, raketa të tjera drejt Izraelit

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>