Qëndro pozitiv

A është ndonjë person që njeh gjithmonë pozitiv, dhe gjërat i shkojnë vaj? Këta persona janë gjithmonë pozitivë dhe ia dalin mbanë në gjithçka. Po si ia dalin të qëndrojnë pozitiv edhe kur situata nuk është në favor të tyre?

 T’i mendosh gjërat pozitivisht është çelësi i lumturisë. Këndvështrimi me të cilin e percepton botën është themelor. Do të përfitosh shumë duke qëndruar pozitiv. Nëse dikush mendon si një optimist, preket më pak nga stresi. Optimistët kanë besim. Gjithë gjërat e pakëndshme që iu ndodhin ata i trajtojnë si pjesë e jetës. Njerëzit me më pak stres ndërmarrin më shumë rrisqe me besimin se më e mira do të vij për ta.

Njerëzit që shohin anën e ndriçuar të jetës kanë edhe shëndet më të mirë gjithashtu. Sa më pozitiv të jenë njerëzit, më të shumta janë shanset për të luftuar kancerin për shembull. Kjo funksionon edhe për humbjen e peshës sepse të menduarit negativ shkakton stres dhe stresi stimulon trupit të grumbullojë më shumë rezerva yndyrore.

Sa i përket studimeve që janë bërë në klinika të ndryshme psikiatrike tregojnë se humori i mirë i ndihmon njerëzit më shumë se ilaçet. Në fakt nuk janë rrethanat që të favorizojnë për t’ia dalë mbanë, është qëndrimi yt. Mendojeni pak, sa më shumë gëzim të vijë drejt teje, aq më pak vend i ngelet dëshpërimit, përse të mos ia bësh vetes këtë të mirë?

Ndryshojeni mënyrën se si mendoni. Të qëndrosh pozitiv nuk është si një opium për mendjen. Të qëndrosh pozitivisht do të thotë të vlerësosh gjithë bekimet që tashmë i ke.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI