Lajmi Fundit
  prev next

  Zoti është gjithmonë në kohë

  Edhe pse Naomi kishte humbur pothuajse gjithçka, ajo kishte ende shpresë. Ajo e shijoi hidhërimin, por e dinte që Zoti do ta shpengonte disi situatën e saj. Ajo e dinte që paqja dhe gëzimi do t’i vinin përsëri. Ajo besonte se Zoti që e lejoi atë të përjetonte pasojat e humbjeve të familjes së saj është gjithashtu Zoti i shanseve të dyta. Kjo është arsyeja pse ajo u kthye në shtëpi në Betlehem, me Ruthin pranë saj.

  A jeni të zemëruar dhe nuk arrini ta kuptoni se jeni?

  Nëse keni zemërim të fshehur, mund ta gjeni veten sa në një ekstrem në tjetrin, nga të qenit i pashpresë, në të qenit armiqësor… Shumë njerëz jetojnë pa qenë të vetëdijshëm se kanë zemërim të fshehur. Ndërsa ky zemërim i fshehur, zakonisht i ka rrënjët në lëndimet e së kaluarës dhe pasojat thelbësore të tij, janë gjithmonë gati të dalin në sipërfaqe.

  Zoti është sovran mbi çdo rrethanë

  Pavarësisht se ku na çon jeta, Zoti ka kontroll. Ai është sovran dhe Fjala e Tij premton se "në të gjitha gjërat Zoti punon për të mirën e atyre që e duan, të cilët janë thirrur sipas qëllimit të tij" (Romakëve 8:28).Jo vetëm disa gjëra. Jo vetëm zonat ku ndihemi rehat. Jo, Zoti po punon për të mirën tonë në të gjitha gjërat.

  Rreziku i vetёbesimit

  Shumë të krishterë nuk besojnë se mund të largohen ndonjëherë nga Zoti. Ata e shohin përkushtimin e tyre si të fortë dhe të palëkundur. Sidoqoftë, kompromisi dhe mungesa e disiplinës shpirtërore mund të hapin shpejt derën e tundimit dhe mëkatit.

  Shpresa biblike

  Gjithcka rreth botes po ndryshon dhe shumica e ketyre ndryshimeve nuk janë për të mirë. Kultura jonë po bëhet më e paperëndishme dhe shoqëria jonë është në një spirale në rënie. Shumë të krishterë ndjehen të pafuqishëm dhe të pashpresë në gjendjen e botës sonë. Ata janë të mbingarkuar nga mëkatet që i rrethojnë. Megjithatë Bibla na mëson se të krishterët duhet të jenë njerëzit më shpresëdhënës në tokë.

  Kur problemet vijnë….

  Mendoni për një rrethanë në jetën tuaj që do ta ndryshonit nëse mundeni. Pavarësisht nëse është një vështirësi apo dëshirë e paplotësuar, në mënyrë që të jesh i kënaqur, duhet të pranosh që situata është lejuar nga Zoti, edhe nëse Ai nuk e ka shkaktuar atë.
   Page 4 of 118  « First  ... « 2  3  4  5  6 » ...  Last »