Përtej gjithçkaje

Perëndia bëri që Danieli të gjejë hir dhe dhembshuri… DANIELI 1:9

Historia e Danielit dhe fëmijëve hebraikë që gjejnë favor me mbretin babilonas mund të jetë një histori e njohur, por ne nuk duhet të humbasim mësimin se si ishte favori i mbinatyrshëm i Zotit me ta pasi u morën larg shtëpive dhe familjeve të tyre.

Për shkak të mëkateve të tyre kundër Zotit, kombi i Judës u mor në robëri në Babiloni. Atje, disa nga më premtuesit, përfshirë Danielin dhe tre miqtë e tij, u zgjodhën t’i shërbenin mbretit babilonas. Si pjesë e periudhës së tyre tre-vjeçare të stërvitjes, këta të rinj do të ndiqnin një dietë me mish të pasur dhe verë të siguruar nga tryeza e mbretit. Sidoqoftë, Danieli dhe miqtë e tij vendosën të mos ndoteshin me këtë dietë dhe u kërkuan që të lejohen të ndjekin dietën e tyre hebraike.

Ata refuzuan të kompromentonin bindjet e tyre, dhe na thuhet se Zoti i dha Danielit “hir dhe dhembshuri” te mbikëqyrësit e tyre. Ata u lejuan të ndiqnin dietën e tyre për sa kohë që nuk i dëmtonte ata. Sigurisht, jo vetëm nuk u dëmtuan, por u bënë më të fortë dhe më të shëndetshëm dhe kjo bëri që ata të zgjidheshin si këshilltarë të besuar.

Gjithmonë qëndroni të vendosur në bindjet tuaja dhe mos u kompromentoni. Ju do të shpërbleheni në fund!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Joyce Meyer

Joyce Meyer është një nga mësueset praktike të Biblës e njohur në të gjithë botën. Është autore e librave më të shitur sipas “New York Times”. Libra të cilët kanë ndihmuar miliona njerëz të gjejnë shpresë dhe restaurim në Krishtin.
Përmes shërbesës së saj ajo mëson për qindra tema dhe ka shkruar mbi 80 libra, të cilët janë përkthyer në më shumë se 80 gjuhë të ndryshme. Më shumë se 12 milionë libra janë shpërndarë në mbarë botën dhe në vitin 2007 janë shitur më tepër se 3.2 milionë kopje. Joyce ka një program televiziv dhe radiofonik, “Shijo jetën çdo ditë”, që transmetohet në mbarë botën dhe audienca arrin 4.5 miliardë njerëz.


Free!

REGJISTROHUNI