Perëndia është dashuri.

Shumë gjëra janë thënë dhe shkruar për dashurinë. Tekstet e shumë këngëve flasin për  histori dashurie me fund të bukur, por edhe për dashuri të humbura. Tennyson shkroi se është më mirë të kesh dashuruar dhe humbur se sa të mos kesh dashuruar kurrë.

Secilit nga ne është i aftë që të dojë. Pse? Sepse ne u krijuam nga Perëndia dhe Ai është dashuri (shih 1 Gjonit 4:16). Dashuria e tij është më e madhja. Është një dashuri e përjetshme – një dashuri e pakushtëzuar – e pabazuar në atë që bëjmë ose nuk bëjmë. Përkundrazi, dashuria e Perëndisë bazohet në një ngjarje:  në atë që Krishti bëri për ne, në kryqin e Kalvarit.

Pavarësisht se çfarë ka ndodhur në këtë jetë apo se me  çfarë do të përballeni në të ardhmen, dashuria e Zotit për ju nuk do të braktisë kurrë. Kur zgjohesh në mëngjes, dashuria e Zotit të përqafon. Kur shtrihesh natën, është  po ajo  dashuri  që qëndron roje mbi jetën tënde. Gjatë gjithë ditës, Perëndia derdh dashurinë e Tij të mëshirshme mbi ty. Është kaq e rëndësishme  dashuria e Perëndisë sa Pali zgjedh ta përmendë atë si  frytin e parë të Frymës (shih Galatasve 5:22).

Nëse vërtet duam të jemi njerëz që i duam të tjerët dhe të duam plotësisht Perëndinë, atëherë hapi i parë është t’i japim Krishtit jetën tonë dhe t’I kërkojmë  të na mësojë se si të duam ashtu siç na do Ai. Dashuria është një zgjedhje që shumë herë nuk mund ta bëjmë vetë. Njerëzit do të lëndojnë. Disa do të përpiqen të na dëmtojnë, e megjithatë dashuria e Perëndisë ka aftësinë të mbulojë të gjithë mëkatin. Në jetën tonë asgjë nuk është më e fuqishme se dashuria e Zotit.

Lutje: Atë, Fjala Jote thotë se askush nuk mund ta kuptojë dashurinë Tënde të pakufishme dhe se nuk ka gjë të më ndajë  nga ajo dashuri. Faleminderit për dashurinë  dhe shpëtimin Tënd. Lutem  në emër të Jezusit. Amen.

“Edhe ecni në dashuri, sikurse edhe Krishti na deshi dhe e dha veten e tij për ne, si ofertë e flijim Perëndisë, si një parfum erëmirë.” (Efesianëve 5:2).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI