Perëndia brenda një kutie të bukur

Beko, shpirti im, Zotin dhe mos harro asnjë nga të mirat që ka bërëAi fal të gjitha paudhësitë e tua dhe shëron të gjitha sëmundjet e tua ( Psalmi 103:2-3).

Dr. Catherine Hamlin  është përshkruar nga “New York Times”  si “Nënë Tereza e re e  epokës sonë.“   Për shumë vite kjo grua e guximshme ka punuar  në krahë të bashkëshortit të saj në Etiopi, duke realizuar më shumë se 25.000 operacione, duke u dhënë dinjitet dhe shpresë grave, jetët e të cilave kanë qenë të traumatizuara për shkak të komplikimeve që kanë pasur gjatë lindjeve të foshnjave të tyre.

Në një periudhë kohe, kjo grua që ka ndihmuar kaq shumë persona, u diagnostikua me kollë kronike. Prognoza nuk ishte e mirë. Rrezet x tregonin një masë në mushkëritë e saj.  Gjithsesi, përpara se trajnimi të niste, Dr. Hamlin mori pjesë në një shërbese lutjeje, ku një grua e panjohur vendosi dorën mbi shpatullën e saj dhe po lutej që mushkëritë e saj të shëroheshin. Pas lutjes Dr. Hamlin u kthye nga e panjohura, të cilën nuk e kishte parë asnjëherë më parë dhe i bëri këtë pyetje konkrete: “ Si e dije që unë kisha një problem në mushkëritë e mia?” Gruaja u përgjigj se ajo ishte shtyrë nga Fryma e Shenjtë për t’u lutur për të. Atëherë Dr. Hamlin i tha asaj se kishte një tumor në mushkëri.

Dr. Hamlin u pranua në spitalin Hammersmith në Londër, për të realizuar biopsinë.  Shefi i departamentit të radiologjisë urdhëroi që t’i bëhej një skaner për ta konfirmuar diagnozën. Dr. Hamlin tregon se ndërsa shtrihej në cilindrin ku do të zhvillohej skaneri, ajo pa doktorët që ishin mbledhur mbi të dhënat e saj dhe diskutonin fortë mbi materialet që kishin në dorë. Më pas radiologu nisi të flas më të, duke i thënë, “ Më vjen shumë keq…” por kjo kërkesë për falje u kthye në gëzim, teksa ai po vazhdonte, “ por nuk mund të gjejmë asgjë shqetësuese në mushkëritë tuaja.” Dr. Hamblin u kthye në dhomën e saj, u vesh dhe doli nga spitali.

Dr. Hamlin, ishte vetë një kirurge, por  ajo nuk do  bindej kurrë se nuk kishte qenë lutja që i shërbeu asaj si ndërhyrje që Zoti t’i sillte shërim. Miqtë e saj skeptikë thanë, “ Ndoshta ajo grua që u lut për ty, të ka dëgjuar teksa je kollitur?” “ Jo, u përgjigjej ajo.” Nuk jam kollitur aspak. Ajo nuk ka pasur se si të dijë se cila ishte gjëndja ime.”

Disa thonë se “ Perëndia nuk i bën më këto gjëra sot.” Mendja jonë njerëzore nuk do të mund të kuptojë kurrë plotësisht se si  dora e Zotit prek disa me anë të shërimit, por ai  e shpërndan Hirin e Tij edhe tek të tjerët. Atë që Zoti nuk e ka zbuluar, unë nuk mund ta shpjegoj. Por fakti është se Perëndia është Sovran dhe se Ai bën atë që Ai zgjedh për t’i sjellë lavdi emrit të Tij.

Ndërkohë që i tregoja një mikeshës sime  për këtë incident, komentova, “ E di, ne shpesh e vendosim Perëndinë në një kuti, duke thënë që Ai nuk bën më gjëra të tilla. “ “ Po,” tha ajo, “por kjo është një kuti e bukur.” Ajo ka të drejtë. Nuk mund  të mos mendoja dot për dekorimet me lule, apo për drurin e shkëlqyer që përdoret për të zbutur fortësinë e arkivolit që mban trupin e dikujt që ti  ke dashur.

Çfarëdo që të bësh, mik, mos e vendos Zotin në një kuti të bukur, duke e zbukuruar atë me lot apo me lule.

Ai është gjallë, e është  njësoj, dje, sot, e përgjithmonë. Unë, jam i lumtur që nuk më duhet të shpjegoj se përse Perëndia zgjedh të bëj disa gjëra dhe zgjedh që të mos i  bëj disa të tjera. Shumë kohë më parë Jeremia kërkoi ndihmë “Shëromë, o Zot, dhe do të shërohem, shpëtomë dhe do të shpëtoj, sepse ti je lavdia ime” ( Jeremia 17:14), pastaj ai tha se është poçari ai që ka pushtet mbi baltën për të bërë atë që Ai zgjedh të bëj me të. “Ja, ashtu si është argjila në duart e poçarit, kështu jeni ju në duart e mia, o shtëpi e Izraelit,” ka deklaruar Zoti. ( Jeremia 18:6)

Lajmi i Mirë është se Perëndia nuk është në një kuti edhe nëse kjo është një kuti e bukur, e Ai që na krijoi ka fuqi mbi jetët tona që të na sjellë ndihmën, shërimin, shpresën dhe shpengimin.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI