Një uniformë e pastër

Lexo:Mateu 18:21-22

nje uniform e paster

Davidi mblodhi rrobat e tij të palara. Ai i vendosi ato në një kosh dhe i çoi poshtë në tualet ku nëna e tij po hidhte detergjent në lavatriçe. “Këtu është uniforma ime e bejsbollit, mami,” tha ai. “U bë shumë pis kur u rrëzova në fushë.” Davidi qeshi dhe shtoi: “Por ia vlejti! Ne fituam! Tani do të më duhet për ndeshjen e nesërme.”. Nëna buzëqeshi. “Pa merak,” tha ajo. “Do ta kesh gati.”

Pas lojës të së nesërmes, Davidi hipi në makinë me një fytyrë të ngrysur dhe e përplasi derën fort. “Qetësohu, David! Çfarë ke?” pyeti nëna.

“Babi tha se këtë herë do të vinte ta shihte ndeshjen,” murmuriti ai ndërsa e hodhi dorezën sportive përtokë. “Ai më dha fjalën, por nuk erdhi!”

“Më vjen keq, zemër,” tha nëna. “Duhet t’i ketë dalë ndonjë punë.”

“Po, gjithmonë kështu thotë ai,” tha Davidi duke qarë, “por që nga koha kur ju u ndatë, ai nuk ka ardhur më në asnjë ndeshje. Kjo nuk është e drejtë! Nuk do ta fal kurrë!”

Nëna psherëtiu. “E di që është e vështirë,” tha ajo, “por kur Jezusin e pyetën se sa herë duhet ta falim dikë, Ai tha: ‘shtatëdhjetë herë shtatë’. Kjo tregon se duhet të falim shumë herë.”

“Unë jam e sigurt që tashmë e kam falur babin tërë ato herë!” tha Davidi i përlotur. “Nuk më ka mbetur më asnjë mundësi!”

“Ti e di që ai varg nuk të flet për një numër specifik, apo jo?” pyeti nëna. “Kjo do të thotë se duhet të falim sa herë që dikush na zemëron ose na lëndon ndjenjat.” Pas një çasti heshtjeje nëna vazhdoi. “Është si… shiko, është si uniforma jote. Unë e lava dje dhe tani ti e ke bërë prapë pis.”

“Unë gjithnjë bëhem pis kur luaj,” murmuriti Davidi. “Po ç’lidhje ka kjo me babin?”

“Sa herë që ti e bën pis uniformën, unë e laj, edhe pse e di që do të bëhet prapë pis, kështu?” pyeti nëna. “E laj sa herë që duhet larë. Kjo është mënyra se si duhet të falim gjithashtu.”

Davidi psherëtiu. “Pra, ti po thua se duhet të vazhdoj ta fal babin edhe pse ajo që ai bëri më lëndoi dhe e di që do të ndodhë sërish?” pyeti ai.

Nëna pohoi me kokë. “Asnjëherë nuk është e lehtë,” tha ajo, “por Perëndia na bekon dhe na ngushëllon kur ne e nderojmë Atë duke iu bindur urdhërimeve të Tij dhe kur falim ashtu si Ai fal.”

A ka qenë e vështirë për ty të falësh dikë? Kjo është normale. Nuk është e lehtë t’i falësh të tjerët, veçanërisht kur e përsërisin atë gjë që ty të lëndon. Por sidoqoftë, Jezusi dëshiron që ta bëjmë këtë. Ashtu siç thotë vargu i ditës së sotme, ti duhet të falësh sikundër edhe Jezusi fal. Kur kujton sesa shpesh bën gabime dhe Ai të fal, është më e lehtë t’i falësh ata që të lëndojnë. Kërkoji Perëndisë të të japë dëshirën dhe forcën për t’iu bindur urdhërimit të Tij në lidhje me faljen.

Zhvillo një frymë faljeje !

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. gje shume iteresante qe te sjellesh histori nga jeta e perditshme me personazhe femije nga ku mund e mesojne FJALEN E ZOTIT vete ata femijet…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI