Një Qëndrim i Mirë Është Efektiv

O Perëndia im, dëgjo lutjen time dhe vëru veshin fjalëve të gojës sime. (PSALMI 54:2)

Ne të gjithë duam që lutjet tona të jenë efektive dhe duam të jemi të aftë t’i flasim Perëndisë në mënyra që e sjellin suksesshëm zemrën dhe planet e Tij në jetën tonë dhe të të tjerëve. Bibla thotë, “Shumë forcë ka lutja e të drejtit kur bëhet me gjithë zemër.” (Jakobi 5:16). Nëse duam që të bëjmë lutje efektive që kanë shumë forcë, atëherë duhet ta dimë se çfarë e bën një lutje joefektive. Asnjë prej lutjeve që vijnë nga vetja jonë nuk është efektive. Për shembull, ndonjëherë e duam diçka kaq dëshpërimisht saqë nuk lutemi sipas vullnetit të Perëndisë – dhe këto lutje nuk janë efektive. Ndonjëherë jemi kaq të zemëruar apo të lënduar sa themi lutje të bazuara te emocionet dhe jo te Fjala e Perëndisë apo zemra e Tij – as këto lutje nuk janë efektive.

Përmes Fjalës së Tij, Perëndia na tregon se çfarë të bëjmë në mënyrë që të lutemi me efekt. Lutja nuk rezulton efektive prej formulave apo vetëm nga të jetuarit me parime të caktuara. Lutja efektive është e bazuar te Fjala e Perëndisë; është e thjeshtë, e sinqertë dhe e mbushur me besim; nuk ka të bëjë me rregulla apo udhëzime, por duhet të dalë prej një zemre që mban qëndrimin e duhur.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Një qëndrim i keq mund të ndryshohet thjesht duke marrë vendimin për ta ndryshuar.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI