Një litar tresh nuk këputet aq shpejt!

Në rast se dikush mund të mposhtë atë që është vetëm, dy veta mund t’i qëndrojnë; një litar tresh nuk këputet aq shpejt. –Predikuesit 4:12

Nuk ka asgjë më mirë se një martesë e suksesshme dhe asgjë më të keqe sesa një martesë që nuk ka sukses. Martesat e krishtera duhet të jenë një provë e gjallë që dy njerëz mund të forcohen duke bërë vullnetin e Perëndisë, për kënaqësi dhe për të ndikuar botën.

Megjithatë, përzierja e dy individëve në një martesë harmonike është një proces që nuk ndodh vet. Martesa e mirë nuk bëhet vet, pavarësisht sa marrëzisht e doni njeri-tjetrin kur martoheni. Keni nevojë të ftoni Perëndinë në këtë proces.

Kur e njohim Jezusin dhe e ftojmë në martesën tonë, marrëdhënia kthehet në një litar tresh. Ka fuqi të madhe në bashkimin e një çifti kur Krishti është i përfshirë.

Lumturia në martëse nuk ka të bëjë me gjetjen e një partneri që gjithmonë vepron sipas asaj që duam ne. Ka të bëjë me dy njerëz që nuk janë të përsosur por që besojnë në një Perëndi të përsosur dhe në vullnetin dhe qëllimin e tij për ta. Është një martesë që Perëndia e bekon!

Lutje

Perëndi, unë e dua partnerin/en tim/e, por një litar dysh nuk është mjaftueshëm. Unë dua të bëj pjesën time të të ftoj në martesën tonë që Ti të fuqizosh dashurinë tonë për njëri-tjetrin dhe të na udhëheqësh për në planin tënd.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Joyce Meyer

Joyce Meyer është një nga mësueset praktike të Biblës e njohur në të gjithë botën. Është autore e librave më të shitur sipas “New York Times”. Libra të cilët kanë ndihmuar miliona njerëz të gjejnë shpresë dhe restaurim në Krishtin.
Përmes shërbesës së saj ajo mëson për qindra tema dhe ka shkruar mbi 80 libra, të cilët janë përkthyer në më shumë se 80 gjuhë të ndryshme. Më shumë se 12 milionë libra janë shpërndarë në mbarë botën dhe në vitin 2007 janë shitur më tepër se 3.2 milionë kopje. Joyce ka një program televiziv dhe radiofonik, “Shijo jetën çdo ditë”, që transmetohet në mbarë botën dhe audienca arrin 4.5 miliardë njerëz.


Free!

REGJISTROHUNI