Nën mirësinë e Zotit!

Nëse shikojmë dhe dëgjojmë për mirësinë e Zotit, do e kuptojmë se Ai është i mirë  dhe se dashuria e Tij shkëlqen kudo.  Psalmi 31:19-24 

Kur çdo gjë në jetë na ecën mirë  e kemi të lehtë t’a lavdërojmë  Perëndinë, sepse mirësia e Tij është e dukshme kudo. Por t’i shikosh vështirësitë si shprehje e kujdesit të Tij është e vështirë. Në kohë të vështira, ne duhet t’i kujtojmë vetes pasazhin e sotëm, i cili na thotë se Zoti ka mirësi për ata që i besojnë dhe i binden Atij. Nëse e ndjeni se Ai është dashamirës vetëm kur rrethanat janë ashtu siç doni ju, atëherë e keni  keqkuptuar natyrën e Tij. Ata që e njohin karakterin e Tij mund të shohin mirësinë e Tij në çdo situatë.

Jo gjithmonë e kam kuptuar këtë të vërtetë. Kur u rrita, qëllimi im ishte të isha i bindur në mënyrë që Zoti të mos më bënte asgjë të keqe. Por situatat e vështira dhe të dhimbshme në jetën time më penguan të shihja qartë. Tani, ndërsa shikoj pas, shoh dashurinë dhe mençurinë e Tij se si i lejoi dhe përdori  ato sprova për të formuar karakterin tim.

Sot, kur Perëndia bën diçka që nuk më pëlqen, e derdh zemrën time para Tij. Pasi dëgjoj nga Ai, zemra ime mbushet me  mirënjohje dhe besim në atë që Ai është. Dhe atëherë jam i gatshëm të pranoj zgjedhjen e tij që është më e mira për jetën time.

Ne jetojmë nën çadrën e mirësisë së Zotit. Kur rrethanat dhe ndjenjat ju thonë të kundërtën, mbështetuni në atë që dini. Gjatë gjithë ditës, kërkoni për shenja të kujdesit të Tij të dashur. Ndërsa këndvështrimi juaj ndryshon, atëherë pavarësisht se në cilën rrugë do të ecni, do të jeni në gjendje të shihni mirësinë e Zotit.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI