Miq të Perëndisë

Lexo: Gjoni 15:12-17

“E dije që në këtë botë ka vetëm tre lloj njerëzish?” pyeti një ditë Savana mësuesin e saj të shkollës të së dielës.

“Dhe cilët janë këta?” pyeti zoti Kenti.

“Ata që mund të numërojnë dhe ata që nuk munden,” tha Savana duke qeshur. Zoti Kenti hezitoi për një çast dhe më pas shpërtheu në të qeshura.

“Nuk e kuptoj. Përse po qeshni?” pyeti Leni, një nga djemtë e klasës. “Unë thashë që ka tre lloj njerëzish,” u përgjigj Savana, “por përmenda vetëm dy… ata që mund të numërojnë dhe ata që nuk munden. Dhe pa dyshim unë jam pjesë e atyre që nuk mund të numërojnë. E kuptove tani?” Leni dhe dy fëmijë të tjerë filluan të qeshnin.

“Ne mund të themi se ka vetëm dy lloj njerëzish dhe kjo nuk do të ishte shaka,” tha zoti Kenti. “Janë ata që miq të Perëndisë dhe ata që nuk janë.”

Klasa heshti për një çast. Më pas Savana tundi kokën. “Unë jam e krishterë, kështu që jam mikeshë e Perëndisë, apo jo?” pyeti ajo.

“Edhe unë,” tha Gideoni, dhe shumica e nxënësve të tjerë në klasë pohuan me kokë.

Zoti Kenti buzëqeshi. “Mirë,” tha ai. “Po rriteni në miqësi me Perëndinë? A mund ta shohin fëmijët e tjerë që Perëndia është miku juaj?”

Leni ngriti supet. “Si do ta dallonin ata këtë?” pyeti ai. “Mendoni për fëmijët në shkollë,” tha zoti Kenti.

“Si e dalloni ju kur dy njerëz janë miq?” Savana u kujtua që kishte parë disa vajza duke luajtur me litar, disa djem duke luajtur me top dhe një grup studentësh që po bisedonin dhe po qeshnin me njëri-tjetrin. “Kjo është e lehtë,” tha ajo. “Ata rrinë së bashku.”

Zoti Kenti pohoi me kokë. “Kështu zhvillohen miqësitë, duke kaluar kohë së bashku,” tha ai. “Ju u zotuat të jeni miq të Perëndisë kur e vendosët besimin tuaj tek Jezusi. Tani keni nevojë ta zhvilloni atë miqësi duke kaluar kohë me Të. Këtë e bëni duke e lejuar Atë t’ju flasë ndërsa lexoni dhe studioni Fjalën e Tij, Biblën. Ju flisni me Të nëpërmjet lutjes.” “Por ende nuk e kuptoj se si mund ta dallojnë fëmijët e tjerë që Perëndia është Miku jonë,” tha Gideoni. “Mos kini frikë t’iu tregoni atyre që kaloni kohë me Perëndinë,” u përgjigj zoti Kenti. “Ndërsa i dorëzoheni Atij, ju do t’i trajtoni të tjerët me më shumë dashuri. Vendimet tuaja do të pasqyrojnë dashurinë e Tij dhe do të tregojnë që jeni miku i Tij.”

Po rritesh në miqësinë me Perëndinë? Ai thotë se miqtë e Tij i zbatojnë urdhrat e Tij, ndaj sigurohu që të marrësh pak kohë për të mësuar se çfarë e kënaq Atë. Miqësia e Perëndisë do të ndikojë në gjërat që ti çmon, në mënyrën se si i trajton njerëzit dhe se si i shpenzon kohën dhe paratë e tua. Lejo që ajo që bën çdo ditë me jetën tënde të pasqyrojë faktin që je mik me Perëndinë.

 Rritu në miqesi me Perëndinë!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI