Një grua shkoi tek fotografi. Kur u kthye pas disa ditësh, ajo  ngeli e zhgënjyer nga fotografitë që ishin shkrepur . Ajo tha “Zotëri, këto fotografi nuk më hyjnë në punë. Kjo është padrejtësi.” Fotografi u përgjigj “ Zonjë, ju nuk keni nevojë për drejtësi, por për mëshirë.” Ne  mund të qeshim me këtë histori. Në fakt jemi të gjithë në të njëjtin pozicion. Asnjëri nga ne nuk është i përsosur. Ne kemi nevojë për mëshirë, jo për drejtësi. Zoti është burimi ku mund të gjejmë mëshirën. Bibla thotë, “Zoti është plot mëshirë e dhembshuri.” ( Jakobi 5:11)

Mëshira e Perëndisë  tregon dhembshurinë së Tij, keqardhjen dhe dashamirësinë që ka për ne. Ai ndihmon  njerëzit që kalojnë  vështirësi dhe vuajtje të mëdha.  Ne nuk e meritojmë atë çfarë Zoti jep. Ai dha  Veten e Tij, që të ndihmojë njerëzit që kanë rënë poshtë.

Nëse ndjen  se mëkati yt është shumë i madh për t’u falur nga Perëndia, merr zemër ! Psalmisti ka shkruar,“ I pabesi le ta lërë rrugën e tij dhe njeriu i padrejtë mendimet e tij, dhe le të kthehet tek Zoti që të ketë dhembshuri për të, tek Perëndia ynë që fal bujarisht.” ( Isaia 55:7)

Kush i fsheh shkeljet e tij nuk do të ketë mbarësi; por ai që i rrëfen dhe i braktis ato, ka për të fituar mëshirën. ( Fjalët e Urta 28:13). Ky është një premtim!

Dëgjoni përshkrimin e Perëndisë sonë: “Zoti është i mëshirshëm dhe zemërbutë, i ngadalshëm në zemërim dhe i madh në mirësi.  Ai nuk grindet përjetë dhe nuk e ruan zemërimin gjithnjë. Ai nuk na trajton siç e meritojnë mëkatet tona dhe nuk na dënon në bazë të fajeve tona. ( Psalmi 103:8-10)

Lajmi i mirë është se unë dhe ti mund ta gjejmë mëshirën e Zotit sa herë që na nevojitet. “Le t`i afrohemi, pra, me guxim fronit të hirit, që të marrim mëshirë e të gjejmë hir, për të pasur ndihmë në kohë nevoje” ( Hebrenjtë 4:16)

 

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI