Dhe çdo gjë që të bëni, bëjeni prej shpirtit, si për Zotin dhe jo për njerëzit.( Kolosianëve 3:23)

Dr. Ralph Byron, një doktor, tregoi se si një i ri shkoi tek ai me një problem. “Çdo gjë duket sikur është një mundim shumë i madh, unë jam përherë i lodhur,” – tha djali i ri. Ai filloi të hapte zemrën e tij. Ai tha se kishte dashur gjithmonë të bëhej doktor, por për shkak se në shkollë luante dhe kishte nota të dobëta, asnjë shkollë mjekësie nuk e pranonte. Rezultati ishte një i ri i pakënaqur me punën e tij, përherë i lodhur dhe i mërzitur nga jeta.

Shumë njerëz janë në të njëjtën situatë—plotësisht të mërzitur nga jeta. Ju mund të jeni një prej tyre—indiferent, të pa interesuar, dhe thjesht të mërzitur. Dr. Byron kishte disa fjalë të mençura këshillimi. Ai tha: “Secili prej nesh ka detyra të caktuara, punë dhe detyrime. Shumica prej këtyre nuk janë nga ato lloj punësh që do t’i zgjidhnim për qejf.” Por vini re kundërhelmin e Dr. Byron’s për mërzinë–“Filloni të gjeneroni pak entuziazëm për atë që bëni.” Si mund ta bëni këtë?

Një nga njerëzit më të shquar që kam pasur privilegjin të njoh është Dr. Henrietta Mears. Ajo e mbante veten si një nga mësuesit më të mire bashkëkohorë të krishterë të shekullit të 20-të, dhe fusha e saj ishte entuziazmimi. Miqtë i referoheshin asaj si “Numër një në Entuziazëm Publik.” Nuk do ta harroj kurrë atë pasdite që takova atë. Sapo kisha marrë një diplomë masteri dhe kisha disa javë të lira për t’u bërë hija e saj para se të pranoja një pozicion në një kishë.

Sekretarja e saj më futi brenda dhe ajo më tha plot energji: “Ulu, djalosh. Në dy orët e ardhshme do të mësosh rreth edukatës së krishterë më shumë nga sa keni mësuar gjatë gjithë kësaj kohe në shkollë.” Kjo ishte gjëja e parë. Ajo filloi të fliste, duke më treguar për dashurinë e saj të parë, Jezus Krishtin. Atë pasdite mësova diçka që është më e rëndësishme se çdo gjë që bota akademike mund të mësojë—nëse nuk keni entuziazëm ju nuk do ta kuptoni kurrë të gjithë mesazhin tuaj.

A e keni të vështirë t’i bëni gjërat me entuziazëm? Mbani mend atë që tha Pali: ” Dhe çdo gjë që të bëni, bëjeni prej shpirtit, si për Zotin dhe jo për njerëzit” (Kolosianëve 3:23). Në sytë e Perëndisë, puna e vogël që keni para është po aq e rëndësishme sa ato të mëdhatë. Bëjeni punën tuaj sikur të ishit duke e bërë drejtpërdrejtë për Perëndinë. E vetmja mënyrë që e bën këtë të mundur, është që ju t’i nënshtroheni Jezus Krishtit, duke parë përtej asaj pune të rëndë që ju nuk e pëlqeni drejt Atij që ju ka dhënë një thirrje më të lartë.

Më pas, lutuni që Zoti t’ju ndihmojë t’i bindeni këshillës së Palit. Jini të hapur dhe të sinqertë me Perëndinë. Thuajini Atij që ju thjesht jeni të mërzitur nga jeta dhe se doni të ndryshoni qëndrim. Shumë herë kam parë ndryshimin e konceptit për jetën të personave kur ata kanë kuptuar se puna e tyre mund të bëhej për lavdinë e Perëndisë. Një mekanik i ri e urrente punën e tij, por kur ai kuptoi se Perëndia donte që ai të rregullonte çdo makinë me aq interes sikur atë do ta ngiste Apostulli Pal, ai papritur pati një interes të ri në punën e tij. Kjo ndryshoi mendimin e tij për jetën.

Mërzitja apo entuziazmi—kjo varet nga ju. Ka një ylber në qiell për atë njeri i cili ngrin sytë nga balta dhe vë re diellin pas reve. Jo më kot Bibla thekson se ne duhet të bëjmë çdo gjë si për Zotin. Perëndia nuk dëshiron kurrë mërzinë për ata që i besojnë Atij.

 

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

REGJISTROHUNI