Lutje jetë- ndryshuese!

Pavarësisht nëse jeni besimtar apo jo, lutuni për rritjen shpirtërore dhe  njohjen e vullnetit të Perëndisë.

Kolosianëve 1:9-14

Lutja në pasazhi e sotëm është një model i fuqishëm për çdo besimtar. Teksti na mëson se si të luteni për të tjerët – dhe ndërkohë që lutemi për ta do ta gjejmë veten të ndryshuar gjatë këtij proçesi. Në vargjet 9-10 të kësaj letre, Pali dhe Timoteu shpjegojnë se janë lutur që besimtarët në Kolose të …

Mbushen me njohurinë e vullnetit të Perëndisë. Një nga hapat kryesorë drejt njohjes së vullnetit të Perëndisë është njohja e Fjalës së Tij, e cila ofron udhëzime në çdo situatë të mundshme. Kur lutemi në këtë mënyrë, po i kërkojmë Perëndisë që të na i bëjë të qartë vullnetin e Tij të përsosur dhe të saktë për çdo vendim që na duhet të marrim.

Ecin në mënyrë të denjë për Zotin. Kjo do të thotë të jetosh një jetë që pot ë pregatit  për përjetësinë. Çfarëdo që kemi bërë në Frymë – të cilën Shkrimi e krahason me arin, argjendin dhe gurët e çmuar të rafinuar – vlen më shumë se hiri i “drurit, sanës ose kashtës” i prodhuar nga interesat e kësaj bote (1 Korintasve 3:10-15).

Japin fryt në çdo vepër të mirë. Kur Jezu Krishti është qendra e jetës sonë, atëherë karakteri, sjellja dhe e folura  jonë duhet të japin fryte për mbretërinë e Tij.

Me këto fjalë  mund të luteni për këdo, pavarësisht nëse personi që po luteni e njeh apo nuk e njeh  Zotin. Dhe duke u lutur në këtë mënyrë  për të tjerët, do të dëshirojmë të njëjtën lloj rritjeje edhe për veten tonë.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI