Të fillosh nga e para

Lexo:Romakëve 12:16-2

“Po ku kam gabuar kështu?” tha Diana me zë të lartë. Ajo shpërtheu në lot. “Këto shifra nuk dalin saktë. Nesër, kur të dorëzoj raportin e thesarit për klubin tonë, të gjithë do të mendojnë se jam e marrë dhe Natalia do të gëzohet shumë!”

Babai i largoi sytë nga letrat e tij. “Meqë ra fjala tek Natalia, nuk e kam parë së fundmi,” tha ai. “Pse do të gëzohej ajo me një gabim që ti ke bërë në raport? Unë mendova se ju të dyja ishit shoqe të ngushta.”

Diana hezitoi. “Po ja, ne… ne kemi pasur një lloj mosmarrëveshjeje,” u përgjigj ajo. “Të dyja donim të bëheshim arkëtare të thesarit të klubit. Anëtarët e klubit më zgjodhën mua, por ajo ende përpiqej të më tregonte se si ta bëja punën time. Në fund e informova që do t’i bëja gjërat ashtu si dija vet. Ajo më tha se ky do të ishte një gabim i madh. Që atëherë nuk i kemi folur më njëra-tjetrës.”

“Kjo është shumë keq,” tha babai ndërkohë që po kontrollonte me sy raportin e Dianës. Më pas ai tregoi me gisht disa shifra në fillim të fletës. “Mendoj se duhet të fillosh nga e para dhe me kujdes t’i shtosh sërish këto numra.”

Diana psherëtiu. “Në rregull, por nuk e kuptoj se si do të më ndihmojë kjo gjë,” tha ajo. “Unë kam përdorur makinën llogaritëse dhe shifrat nuk mund të jenë të gabuara, apo jo?”

Sidoqoftë, ajo iu fut punës dhe filloi të kontrollonte raportin. “E gjeta gabimin, babi!” thërriti ajo pas disa minutash. “Në fillim të kësaj kolone, në vend ta shtoja njërën prej shifrave, e kam zbritur.”

Babai tundi kokën. “E di, Diana?” tha ai. “Unë mendoj se do të ishte ide e mirë nëse do të filloje nga e para edhe me problemin që ke me Natalian.”

“Çfarë do të thuash?” pyeti Diana.

“Mendo për kohën kur filloi problemi juaj,” tha babai. “Ka ndonjë gjë që do ta kishe bërë ndryshe?

Duket sikur ju të dyja donit t’i bënit gjërat siç donit vetë, në mënyrë egoiste. Më pas e lënduat njëra-tjetrën duke përdorur fjalë të ashpra, apo jo? Kjo lloj sjelljeje nuk i pëlqen Perëndisë.” Diana heshti. “Dhe as nuk na bëri të ndiheshim mirë,” tha ajo në fund. “Të paktën mua jo. Nuk e di nëse ajo është mërzitur.” Babai vendosi krahun mbi Dianën. “Përse nuk shkon tek Natalia dhe t’i kërkosh të falur për mënyrën se si ke vepruar?” sugjeroi ai. “Dhe pse të mos e dëgjosh atë që ajo ka për të të thënë për punën e thesarit? Jam i sigurt që ajo ka disa ide mjaft të mira. Si thua?”

Pas një momenti Diana pohoi me kokë. “Mirë,” pranoi ajo me gjysmë zemre. Por buzëqeshi duke shtuar: “Mbase unë dhe Natalia mund ta bëjmë së bashku këtë punë!”

A ke dikë me të cilin ke pasur një mosmarrëveshje? Je i sigurt  që ka qenë vetëm faji i tij? Kërkoji Perëndisë të të tregojë ku ke vepruar gabim, më pas shko tek personi dhe bisedo; kërko të falur nëse do të jetë e nevojshme. Mos mbaj mëri të vjetra në vitin e ri. Një miqësi e restauruar do t’ju gëzojë të dyve ju. Mbi të gjitha, kjo gjë do ta kënaqë Perëndinë.

Restauro miqësitë!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI