Kur je në telashe dhe nuk e ke idenë se çfarë të bësh!

Dhuroji Perëndisë flijime lëvdimi dhe plotëso zotimet e tua që i ke bërë Shumë të Lartit. Kërkomë ditën e fatkeqësisë, unë do të të çliroj dhe ti do të më lëvdosh”.- Psalmi 50:14-15

Ata thjesht qëndruan aty, absolutisht të tmerruar. Mbreti, burrat, gratë e tyre dhe  fëmijët e Judës qëndruan përpara Perëndisë dhe i klithën për shpëtim. Historia gjendet në librin e dytë të Kronikave. Një ushtri e madhe ishte nisur drejt tyre për ti sulmuar dhe nuk kishin ndonjë mundësi të fitonin. Ndaj iu lutën Zotit për drejtim. “Sepse ne jemi pa forcë përpara kësaj shumice të madhe që vjen kundër nesh; nuk dimë çfarë të bëjmë, por sytë tona janë drejtuar te ti”, u lutën të gjithë.

Më lejoni t’iu pyes: Çfarë bëni kur jeni në telashe dhe nuk e keni idenë se çfarë të bëni? A ju ka sulmuar ndonjë person nga i cili nuk mund të mbroheni? Normalisht do të frikësoheshim!

Por Fryma e Perëndisë u tha atyre: “Mos kini frikë, mos u tronditni për shkak të kësaj shumice të madhe, sepse beteja nuk është juaja, por e Perëndisë.” (2 Kronikave 20:15). Pasi adhuruan  mbreti i drejtoi burrat drejt frontit duke kënduar  dhe lavdëruar Zotin, për shkëlqimin e shenjtërisë së Tij ndërsa marshonin drejt betejës. Kur ata filluan të këndojnë dhe të lavdërojnë, Zoti ngriti pritë kundër sulmuesve të tyre dhe pësuan humbje.

Gjetën guxim kur i fiksuan sytë tek  Zoti dhe zgjodhën të lavdëronin Perëndinë për dashurinë e Tij të qëndrueshme. Edhe ju mund të keni këtë lloj guximi, në telashe. Mbajini sytë tek Ai dhe zgjidhni të lavdëroni sot!

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI