Kur dyshimi ngrihet!

Dyshimi mund të na tundojë t’i vëmë gjërat në pikpyetje, por dashuria dhe falja e Perëndisë janë siguri për ne. Eksodi 4:1-13

Shumica e besimtarëve përjetojnë ndjenja dyshimi në një moment apo në një tjetër, dhe  kjo ndikon në aftësinë e tyre për të marrë urtësinë e Zotit. Të dyshosh Perëndinë do të thotë të mos i besosh Atij plotësisht—dhe besimi është mënyra se si Zoti “do t’i drejtojë shtigjet e tua” (Fjalët e Urta 3:5-6).  Nuk do të mundeni të shihni urtësinë e Perëndisë nëse e keni  të besoni të vërtetat e mëposhtme:

  • Zoti të do gjatë gjithë kohës. Kur jemi “të mirë”, shumica prej nesh besojnë se Perëndia na do – por kur nuk bindemi? Duhet të kujtojmë se Zoti nuk është si ne. Dashuria e tij është e rrënjosur në natyrën e Tij dhe Ai ka zgjedhur ta derdhë atë mbi ne (2 Thesalonikasve 2:13). Kjo është arsyeja pse dashuria e Tij nuk luhatet nga sjellja jonë.
  • Zoti të ka falur në mosbindjen tënde. Edhe pse ndonjëherë nuk ndihemi të falur, Perëndia premton të na falë kur rrëfejmë mëkatet tona (1 Gjonit 1:9). Emocionet nuk e përcaktojnë të vërtetën; Fjala e Perëndisë po.
  • Zoti të ka thirrur t’i shërbesh Atij. Kur dyshojmë për këtë, ne do të justifikojmë pse nuk mund të bindemi, ashtu siç bëri Moisiu (Eksodi 4:10). Por Perëndia premton të na pajisë me gjithçka që na nevojitet (Filipianëve 4:19) për të bërë punën që Ai ka zgjedhur për ne (Efesianëve 2:10).

A hasni vështirësi të besoni ndonjë nga këto të vërteta? Atëherë shkoni para Zotit  dhe rrëfejini gjendjen e zemrës suaj dhe kërkoni urtësinë e Tij sot.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI