Ktheji vështirësitë në mundësi

Çdo dhimbje zemre, çdo zhgënjim dhe çdo dështim përdoret nga Zoti për të na afruar me Të. Ne mund të mos e kuptojmë pse duhet të përballemi me kundërshtime në shtëpi, në punët tona, apo edhe në shërbimin tonë ndaj Krishtit, por Zoti e di dhe e kupton.

Ndërsa i besojmë Zotit në situata të vështira, duhet ta pyesim veten: “Si mund ta shndërroj këtë situatë të vështirë në një mundësi për Zotin”?

Këtu janë disa mënyra për të ushtruar besim në kohë shqetësimesh:

Kuptoni se Zoti është me ju në çdo kohë

Zoti kurrë nuk ju lë të përballeni vetëm me zhgënjimet e kësaj bote. Nëse duket se nuk mund ta dëgjoni zërin e Tij, jini të durueshëm, jini të qetë dhe jini të përkushtuar t’i besoni Atij para se të bëni një lëvizje të vetme. Besnikëria, bindja dhe gatishmëria për të pritur kohën e Zotit i flasin shumë Perëndisë.

Mbani një mendim pozitiv

Ndonjëherë kjo mund të jetë e vështirë, por është absolutisht e nevojshme. Të mbash një mendim pozitiv nuk do të thotë të mohosh seriozitetin e rrethanave tona ose lëndimin që mund të ndiejmë. Sidoqoftë, kjo do të thotë që ne zgjedhim të mbajmë sytë drejt Krishtit, duke ditur se Ai do të përmbushë qëllimin e Tij në jetën tonë.

Shihni dorën e Zotit

Andrew Murray shkroi se stuhitë e jetës janë dëshmia e pranisë së Tij që na rrethon. Ne jemi fëmijët e Tij të dashur dhe kur lëndohemi, Ai ndjen dhimbje sëbashku me ne. Kur përballemi me dhimbje zemre, Ai na vjen në ndihmë. Kur ne keqtrajtohemi, Ai gjithashtu e ndjen pikëllimin tonë.

Mos e humb zemrën

Ndërsa përballeni me situata të vështira në jetë, dijeni që Zoti do t’ju japë forcën, mençurinë, guximin dhe rehatinë për t’iu ndihmuar të vazhdoni. Kapeni dorën e Tij dhe ecni përpara duke ditur se sa herë që jeta duket e pamundur, Ai do t’ju japë forcën dhe besimin për të vazhduar të ecni përpara.

Dhe jo vetëm kaq, por mburremi edhe në shtrëngimet, duke ditur që shtrëngimi prodhon këmbënguljen,këmbëngulja përvojën dhe përvoja shpresën. Por shpresa nuk turpëron, sepse dashuria e Perëndisë është derdhur në zemrat tona me anë të Frymës së Shenjtë që na është dhënë”.

Romakëve 5:3-5

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI