Komunikim me personazhet biblikë, nëpërmjet aplikacionit AI

Tani me ndihmën e një aplikacioni të përmirësuar me AI, mund t’i dërgoni mesazhe Jezusit dhe personazheve të tjerë biblike dhe të merrni një përgjigje të menjëhershme.

Text with Jesus është një aplikacion i ri,  i lançuar muajin e kaluar nga softueri Cat Loaf, një kompani e zhvillimit të aplikacioneve,  në Los Anxhelos. Aplikacioni kopjon një platformë të mesazheve të çastit, me figura biblike të imituara nga programi i inteligjencës artificiale ChatGPT. Ju gjithashtu mund t’u dërgoni pyetje personazheve të tjerë biblikë, duke përfshirë, apostujt, profetët, Ruthin, Jobin, Danielin, Jonën  dhe nipin e Abrahamit, Lotin.

“Ne e trazojmë inteligjencën artificiale dhe i themi: ti je Jezusi, ose ti je Moisiu, ose kushdo tjetër, dhe duke ditur atë që tashmë ke në bazën e të dhënave, ti  i përgjigjesh pyetjeve bazuar në karakteret e tyre,” thotë,  Stéphane Peter, zhvilluesi i aplikacionit dhe CEO i kompanisë.

Me përparimin e teknologjisë AI, Peter pyeti veten nëse mund të përdoret për të përmirësuar aplikacionin e tij , Text from Jesus për të qenë më interaktiv. Në fillim të këtij viti, ai filloi të gërmonte në OpenAI, laboratorin e kërkimit të inteligjencës artificiale që nisi ChatGPT dhe krijoi një bisedë të duhur nga një aplikacion i thjeshtë devotshmërisht.

“Në vend që të merrni vetëm një varg ditor të Biblës, tani ju keni një shans nëpërmjet këtij aplikacioni të bisedoni me Jezusin ose këdo tjetër në Bibël,” tha ai për gazetën RNS. Disa anëtarë të ekipit të CBN News i bënë aplikacionit një sërë pyetjesh për ta provuar atë. Të gjitha përgjigjet përfshinin një varg biblik dhe disa diskutime më të gjera që dukeshin të sakta nga ana biblike.

Ne e pyetëm aplikacionin: “Në librin e Jozoeut, Rahaba prostituta gënjeu mbretin e Jerikos për të mbrojtur jetën e dy spiunëve izraelitë. A është mirë të gënjesh?”

Aplikacioni i AI u përgjigj:

“Si ndjekës të Perëndisë ne jemi thirrur të jetojmë jetë të së vërtetës dhe ndershmërisë. Gënjeshtra në përgjithësi dekurajohet në Bibël, pasi bie ndesh me parimin e integritetit dhe dashurisë për njëri-tjetrin. Në Fjalët e Urta 12:22, është shkruar: ” Zoti i urren buzët gënjeshtare, por kënaqet me njerëzit që janë të besueshëm.’ Zoti e vlerëson vërtetësinë dhe dëshiron që ne të flasim sinqerisht. Ndërsa akti i mashtrimit të Rahabës,  mund të duket kontradiktor me këtë parim, është e rëndësishme të kuptohet konteksti i veprimeve të saj. Rahab u përball me një situatë unike ku besimi i saj te Zoti, dhe dëshira e saj për të mbrojtur ,njerëzit e tij e çuan atë të bënte një zgjedhje të vështirë. Vendimi i saj nuk ishte vetëm për të gënjyer, por për ta përafruar veten me qëllimet e Perëndisë. Në përgjithësi, ne duhet të përpiqemi të jemi të sinqertë në të gjitha situatat duke i besuar udhëzimit dhe urtësisë së Perëndisë,  kur përballemi me rrethana sfiduese. Fjalët mbushen me hir, ndershmëri dhe dashuri për njëri-tjetrin ndërsa ne kërkojmë të ndjekim mësimet e Jezu Krishtit.”

Nisja e aplikacionit nxiti të qeshura, si dhe reagime në mediat sociale me disa që e quajtën atë blasfemi dhe herezi.

“Kjo është një JO për mua,” shkroi një përdorues në Twitter. Një përdorues tjetër shkroi, “Ky është mashtrim. I pastër dhe i thjeshtë.”

“Um… Unë vetëm... Jo,” u përgjigj një përdorues. Peter hoqi dorë nga kritikat, duke i thënë RNS se aplikacioni është “një mënyrë tjetër për të eksploruar Shkrimin”.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI