Të kesh paqe edhe kur rrethanat nuk ndryshojnë!

Mëndjes që pushon te ti, ti i ruan një paqe të përsosur, sepse kjo ka besim te ti.- Isaia 26 : 3 Për dikë që e sheh nga

Lexoni më tej

Le të jemi hir- dhënës!

Përgjigja e ëmbël e fashit zemërimin, por fjala therëse e nxit zemërimin.- Fjalët e Urta 15 : 1 Nëse keni fëmijë apo nipër e mbesa, e dini me

Lexoni më tej

3 të vërteta kur rrethanat duken të pakuptimta!

Luanët e vegjël vuajnë nga mungesa e madhe dhe nga uria, por atyre që kërkojnë Zotin nuk u mungon asgjë. – Psalmi 34:10 Më në fund Toni mori

Lexoni më tej

Ashtu si mendoni, ashtu jeni!

Sepse, ashtu si mendon në zemër të tij, ashtu është ai. –Fjalët e Urta 23:7a Keni ndaluar ndonjëherë të mendoni se ku po ju çojnë mendimet tuaja? Nëse

Lexoni më tej

Si të dalim nga rrënojat ku kemi ngecur?

Zemra gënjehet më tepër se çdo gjë tjetër dhe sëmuret në mënyrë të pashërueshme; kush mund ta njohë atë?Unë, Zoti, hetoj zemrën, vë në provë mendjen për t’i

Lexoni më tej

Kur nuk biem dakord…

Mos ia ktheni kurrkujt të keqen me të keqe, kërkoni të bëni të mirën përpara gjithë njerëzve.Po të jetë e mundur dhe aq sa varet prej jush, jetoni

Lexoni më tej

Fitorja e dyfishtë e kryqit!

|      Atëherë Zoti Perëndi i tha gjarprit: “Me qenë se bëre këtë gjë, qofsh i mallkuar ndër gjithë kafshët dhe tërë bishat e fushave! Ti do të ecësh

Lexoni më tej

Si të përballesh më një të ardhme dekurajuese?

Populli u gëzua nga ofertat e tyre vullnetare, sepse i kishin bërë këto oferta Zotit me gjithë zemër; edhe mbreti David u gëzua shumë.– 1 e Kronikave 29

Lexoni më tej

Problemet nuk mund të krahason me fuqinë e Perëndisë!

Po kush është ky Filiste, i parrethprerë, që guxon të poshtërojë ushtrinë e Perëndisë të gjallë? – 1 e Samuelit 17:26b Në dritë, gjërat duken ndryshe nga mënyra

Lexoni më tej

2 mënyra për të çrrënjosur hidhërimin dhe për të jetuar në liri!

Sepse në qoftë se ju ua falni njerëzve gabimet e tyre, Ati juaj qiellor do t’jua falë edhe juve; por në qoftë se ju nuk ua falni njerëzve

Lexoni më tej