Ia vlen të presësh

Lexo: Luka 8:4-8, 11-15

“Babi,” thirri një ditë Elisa ndërkohë që po shfletonte një katalog për bimët, “këtu është një paragraf që titullohet “Fara të çuditshme. A mund të porosisim disa?”

“Pse jo?” pranoi babai. “Për çfarë po mendoje saktësisht?” “Për xhensenin,” tha Elisa. “Si thua? Ky katalog thotë se këto fara janë të çmuara sepse rrënjët e tyre të thata shiten për një shumë të madhe parash në dyqanet ushqimore.”

Babai pa katalogun. “Nuk e di,” tha ai. “Këto rrënjë kushtojnë shumë dhe kam dëgjuar që duan kohë të mbinë dhe të rriten, mbase një vit ose më shumë. A nuk mendon se duhet të porosisim diçka që të mund të mbijë më shpejt?”

Elisa ngriti supet. “Epo, mbase… por shumica e bimëve që ne mbjellim rritet shpejt, por mua do të më pëlqente të rrisja diçka ndryshe.” “Edhe nëse mbijnë vetëm disa prej farave, ato mund të vlejnë një mal me para. Pastaj ti gjithnjë thua se ia vlen të presësh për ta pasur diçka.”

“Mendoj se këtu më le pa fjalë,” pranoi babai. “Në rregull, fute dhe xhensenin në porosi.” Ai qeshi duke shtuar: “Por më premto që do të tregosh durim derisa ato të mbijnë dhe që do të presësh pak më shumë nga ç’prite për farën që mbolle mbrëmjen e shkuar.”

“Mbrëmjen e shkuar?” pyeti Elisa. “Po unë nuk mbolla asgjë mbrëmjen e shkuar.”

“Sigurisht që mbolle,” tha babai. “Të dëgjova kur ti dhe shoqja jote, Eva, po bisedonit për Perëndinë. Eva ishte e mendimit që një Perëndi i dashur do t’i fuste të gjithë në parajsë dhe ti i tregove asaj se ajo kishte nevojë për Jezusin që të shkonte atje.”

Elisa ngriu në vend. “Po,” tha ajo, “por Eva ende nuk e beson që Perëndia nuk do ta lërë të futet në parajsë. Mbase ajo nuk ka për të ndryshuar asnjëherë mendje.” “Sa herë që ndajmë ungjillin, ne mbjellim farën e Fjalës së Perëndisë,” u përgjigj babai, “dhe ashtu siç thashë, ne duhet të jemi të duruar dhe të mos shkurajohemi nëse nuk i shohim menjëherë rezultatet. Ndonjëherë duhet një kohë e gjatë për farën që të rritet. Por kur rritet, ajo prodhon fryte që zgjasin përjetë.”

“Dhe ia vlen të presësh, apo jo?” pyeti Elisa.

“Sigurisht!” tha babai. “Pasi të mbjellësh farat e tua të xhensenit, ne të dy mund t’i kujtojmë njëri-tjetrit që të kemi besim dhe durim derisa t’i shohim rezultatet, jo vetëm në kopsht, por gjithashtu në ndarjen e ungjillit!”

Po ti e ke mbjellë farën e ungjillit, Fjalën e Perëndisë? A je shkurajuar për shkak se nuk ke parë ndonjë rezultat? Ki durim. Vazhdo ta ndash Fjalën e Perëndisë dhe lëre kohën në dorën e Tij. Mund të ndodhë që ti të mos i shohësh kurrë rezultatet, por Ai ka premtuar që Fjala e Tij do ta përmbushë qëllimin e saj. Besoji Atij dhe vazhdon të mbjellësh.

Mbill farën e Fjalës së Perëndisë !

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI