Forcohu në Shpresë

Sepse, sa u shkruan më përpara, u shkruan për mësimin tonë, që me anë të durimit dhe të ngushëllimit të Shkrimeve, të kemi shpresë. (ROMAKËVE 15:4)

Ne të gjithë kemi nevojë të inkurajohemi. Ndonjëherë ne kemi nevojë për inkurajim për të na nxjerrë nga gropa e dekurajimit, por në çdo kohë mund të përdorim një fjalë pohuese, një rreze shprese ose një mesazh që na thotë: “Ti mund t’ia dalësh!”

Vetë Zoti është burimi më i mirë i inkurajimit që njoh dhe ne duhet të kërkojmë inkurajim dhe shpresë prej Tij. Ai na inkurajon përmes Frymës së Tij, por gjithashtu na inkurajon përmes Fjalës së Tij. Shumë herë, kur më duhet të inkurajohem ose të forcohem në shpresë, shkoj te Bibla. Kam disa pasazhe të preferuara për të cilat lexoj ose meditoj kur kam nevojë për forcë, mbështetje ose inkurajim.

Fjala e Perëndisë është e mbushur plot me inkurajim dhe për sa kohë kemi një Bibël ne kemi recetën e inkurajimit. Një përkthim thotë se Fjala e Zotit është ilaçi që na nevojitet.

Shko tek Fjala e Perëndisë kur ke nevojë të inkurajohesh – kur je i lënduar, i zhgënjyer, i lodhur, konfuz ose i rënë. Lejoje fjalën e Tij të mbushë zemrën dhe mendjen tënde ndërsa pret në prezencën e Tij. Perëndia nuk do t’ju braktisë kurrë dhe ju gjithmonë mund të mbështeteni në Fjalën e Tij, veçanërisht kur keni nevojë për shpresë dhe inkurajim.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Pavarësisht se çfarë bën sot, qëndro fort në shpresën që është në ty.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI