Fakte interesante mbi universitetet

  • Shkalla më e lartë e martesave midis studentëve në të njëjtin universitet në Britani, është në universitetin Durham, rreth 72 %.
  • Universiteti i Virxhinias ofron një klasë për Sigurinë Kompjuterike e cila quhet zyrtarisht “Mbrojtja kundër Arteve të Errëta”.
  • Ka një mace që viziton çdo ditë Universitetin e Augsburgut në Gjermani për të ofruar përqafime për studentët e stresuar. Pronari i maceve jeton aty afër dhe nuk i prish ekskursionet e saj të përditshme, dhe studentët e quajnë Semi, macja e kampusit.
  • Kur stafi i Universitetit të Shefilld pyeti 250 fëmijë, të gjithë raportuan se nuk u pëlqente klouni si dekor spitalor.
  • Në librarinë e universitetit të Oksfordit, ka një zile e cila nuk ka ndaluar së rëni prej 175 vite. Kërkuesit kanë frikë se nëse e hapin këtë zile, kjo do të shkatërronte eksperimentin për të parë se sa shumë mund të rezistojë kjo zile.
  • Pas vdekjes së djalit të tyre të vetëm në moshën 15 vjeçare, Leland Standford themeloi universitetin e Standford dhe i tha gruas së tij “Fëmijët e Kalifornisë, kanë për të qenë fëmijët tanë”.
  • Irani ka shkallën më të lartë të femravë në raport me meshkujt në universitet ndër të gjithë vendet. Më shumë se 70 % e studentëve të inxhinierisë dhe shkencave të natyrës janë femra.
  • Në universitetin e Giorgias, është ndërtuar një dhomë së cilës i është hequr ajri. Ajo është mbyllur në vitin 1940 për t’u hapur në vitin 8113. Kripta e Qytetërimit, përmban artifakte , që nga veprat letrare e deri tek artikuj të ndryshëm të përditshmërisë.
  • Në universitetin e Oksfordit janë arsimuar 26 kryeminstra.
  • Programet e universitetit Standford janë ndjekur nga 30 persona miliarderë, ndërsa në Cambridge, universiteti më i mirë i Mbretërisë së Bashkuar, mban rekord për të diplomuarit që kanë fituar më shumë cmime Nobël. Janë fituar 90 të tillë nga ish student të Cambridge.
Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI